Mainos

Lakko vaikeuttaa jätehuoltoa

Neljän AKT-laisen jätehuoltoyrityksen lakko vaikeuttaa jätehuoltoa valtakunnallisesti, vaikka jätetyhjennykset eivät kokonaan taajamissa lopu. Lakon piiriin kuuluvat isot jätehuollon yritykset Säkkiväline ja WM-Ympäristöpalvelut pyrkivät hoitamaan kaupunkien keskustojen liikekiinteistöjen ja asuinrakennusten jätekuljetukset niin, että tyhjennysvälit eivät venyisi edes viikon mittaisiksi.

-Lakko lamaannuttaa meillä vain noin puolet kuljetuksista, sillä voimme paikata tilannetta toimistohenkilökunnan avulla. Tyhjennysvälit pitenevät, ja mahdollisesti joitain omakotitaloalueita joudutaan jättämään kokonaan väliin, sanoo VM-Ympäristöpalveluiden toimitusjohtaja Ilkka Rantakoski. VM-Ympäristöpalveluilla on merkittävä osa jätteenkuljetusmarkkinoista mm. pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla, Turussa, Jyväskylässä ja Vaasassa. Rantakoski arvioi lakon vaikuttavan tasaisesti kaikilla paikkakunnilla.

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan käyttöpäällikkö Juha Talvion mukaan selvimmin lakko tuntunee aluksi Espoon Tapiolan, Länsi-Vantaan ja Itä-Helsingin kerrostaloalueilla, sillä niiden jätekuljetukset ovat kokonaan WM-Ympäristöpalveluiden kontolla. Muualla pääkaupunkiseudulla lakon ei pitäisi alkuvaiheessa näkyä juuri lainkaan.
-Kiinteistöjen kannattaisi varautua tilanteeseen varustamalla roskatiloja jätesäkeillä tai lisälaatikoilla. Ei-pilaantuvaa jätettä kannattaisi varmuudeksi myös varastoida kotiin,YTV:n Talvio sanoo.

Ei vaikutusta liiketiloihin ja taajamiin


Säkkivälineessä ei uskota lakon vaikeuttavan tällä viikolla liikekiinteistöjen ja taajamien kerrostalojen roskalaatikkokierroksia ollenkaan. Yhtiö jatkaa kuljetuksia liittoon kuulumattomien ja esimiesten avulla.

Toimistojen jätekuljetukset toimivat

Tiedottaja Marjatta Lainon mukaan Säkkiväline pystynee hoitamaan valtaosan kuljetuksista jotakuinkin aikataulussa. Lisäksi yhtiö ennakoi lakkoa suurilla paikkakunnilla tekemällä lisätyhjennyksiä alkuviikosta.

-Jos on pakko vähentää kuljetuksia, jätämme väliin haja-asutusalueita, missä tyhjennysvälit ovat normaalistikin pitkät. Lisäksi tingimme lasi- ,paperi- ja metallikeräyslaatikoiden tyhjentämisestä, Laino sanoo. AKT:n lakon piiriin kuuluvat myös kuopiolainen Puijon Kiinteistöhuolto ja jämsänkoskelainen Erkki Salminen Oy, jotka normaalisti hoitavat kokonaan paikkakuntansa jätehuollon. Silti jätteenkuljetukset eivät lakon takia katkea Kuopiossa tai Jämsänkoskella. Kuopiossa kaupunki järjestää aluksi hätätyhjennyksiä keskustakiinteistöihin ja sairaaloihin. Jämsänkoskella tyhjennyksiä tekevät esimiehet ja naapurikunnan ympäristöhuollosta vastaava kuljetusyritys.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.