Mainos

Lakko uhkaa perua yli 87 000 matkustajan pääsiäisristeilyn

Jäänmurtajalakon laajeneminen uhkaa perua useiden kymmenientuhansien ihmisten risteilyt pääsiäisenä, varustamoista kerrotaan.

Pelkästään Viking Linella peruuntuisi 87 000 matkaa, jos lakko jatkuisi koko pääsiäisen. Tämänhetkisen tiedon mukaan lakko ei koskisi Ruotsin lipun alla olevaa Cinderellaa, joka liikennöi Tukholmasta Maarianhaminaan.  

Suomen Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto ovat uhanneet pysäyttää meriliikenteen kiirastorstaina 2. huhtikuuta kello 14 alkaen. Lakko olisi tukitoimi jäänmurtajien jo muutamia viikkoja kestäneelle työtaistelulle.

-Tämä on hyvin vakava asia meille, Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström sanoo.  

Viking Line selvittää vielä, mikä olisi ensimmäinen peruuntuva lähtö.  

Jäänmurtajien työehtokiistaa sovitellaan jälleen huomenna valtakunnansovittelijan toimistolla. Pääsiäismatkan varanneiden kannattaa nyt odottaa ja toivoa kiistan ratkeamista, varustamoista neuvotaan.  

Tallink Siljan viestinnästä kerrotaan, että yhtiö on välittömästi yhteydessä matkan varanneisiin, mikäli risteilyt joudutaan perumaan. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan myös Tallink Siljan verkkosivuilla.  

Yhtiön viestinnästä kerrotaan, että lakko koskisi kahta risteilyalusta. Silja Serenade on tulossa kiirastorstaina Tukholmasta Helsinkiin kello 17. Baltic Princess lähtee joka ilta Turusta Tukholmaan.   

Myös Eckerö Linen lähdöt Helsingistä Tallinnaan ja sieltä takaisin uhkaavat peruuntua. Varustamolla on yksi alus, joka liikennöi Helsingin ja Tallinnan väliä kahdesti päivässä.  

Ensimmäinen peruuntuva lähtö olisi kiirastorstaina 2.4. kello 15.30 Helsingistä Tallinnaan. Lähtö on lähes täyteen varattu eli lakko peruisi noin 2000 ihmisen matkan.  

Varustamoyhdistyksen toimitusjohtaja Olof Widén huomauttaa, etteivät varustamot ole osapuolena työehtokiistassa. Tieto lakonuhan ulottumisesta matkustajaliikenteeseen tuli myös heille täytenä yllätyksenä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.