Mainos

Lakko keskeyttää Finnairin reittiliikenteen

Lentäjien lakko keskeyttää Finnairin reittiliikenteen maanantaina. Jo sunnuntaina Finnair peruu todennäköisesti lähes kaikki Helsingistä lähtevät kaukolennot sekä ulkomailla yöpyvät Euroopan- ja kotimaanlennot.

Lomalennot Finnair pyrkii lentämään lakosta huolimatta esimiesvoimin ja muiden yhtiöiden avulla. Finnair suosittelee asiakkailleen matkustusajankohdan siirtämistä, mikäli lento peruutetaan lakon vuoksi. Jos matkustaminen on välttämätöntä, pyrkii Finnair järjestämään asiakkaan matkan poikkeusjärjestelyillä.

Jos asiakkaan lento on peruutettujen joukossa, vaihtoehdot ovat matkan siirtäminen, uudelleenreititys tai lipun käyttämättömän osuuden takaisinmaksu. Finnair joustaa varausten muutoksissa lipputyypistä riippumatta. Peruuntuneiden lentojen asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä ensisijaisesti matkatoimistoon, josta ovat lippunsa varanneet.

- Matkustajien kannattaa nyt seurata ennen muuta Finnairin nettisivuja. Myös puhelinpalveluun voi soittaa, mutta tällaisessa tilanteessa voi olla ruuhkia. Olemme tosin lisänneet resursseja kaikkiin toimipisteisiin, kertoo viestintäjohtaja Christer Haglund MTV:n uutisille.

Asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat, ollaan yhteydessä myös tekstiviesteillä, joissa neuvotaan, miten toimia.

- Yritämme uudelleenreitittää lentoja, jotta maailmalla olevat Finnariin matkustajat pääsevät kohteisiinsa, Haglund kertoo.

STT:n mukaan peruminen ei koske niitä Finnairin nimissä myytyjä lentoja, jotka jonkin toisen lentoyhtiön oli alun perinkin tarkoitus lentää Finnairin puolesta. Lentoyhtiöt tekevät nykyään usein yhteistyötä niin, että yhden yhtiön lentämää vuoroa myydään useamman yhtiön lentona.

Finnairin maapalvelu- ja myyntihenkilökunta ulkomailla on organisoitu lentoasemille peruutettujen lentojen lähtöaikoina, jotta tiedon saaminen poikkeustilanteessa olisi mahdollisimman sujuvaa.

Haglundin mukaan Finnairilla ei ole tietoa siitä, kuinka pitkä lentäjien lakko on.

(MTV3)

Lue lisää poikkeusjärjestelyistä Finnairin tiedotteesta

Lue myös:

Katso Pauli Poutasen raportti

Katso liikennelentäjien puheenjohtaja Kristian Rintalan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.