Anarkistit estivät metroa korvaavan liikenteen Rautatientorilla – poliisi tiukkana

Anarkistit häiritsevät metroa korvaavaa liikennettä 3:32

Anarkistiryhmä on pysäyttänyt metroliikennettä korvaavaa bussiliikennettä Helsingin Rautatientorilla.

Nyt tilanne Helsingin Rautatientorilla on kuitenkin palautunut normaaliksi. 

Helsingin Seudun Liikenne HSL tiedotti aiemmin, että Rautatientorin liikenne on puuroutunut anarkistien mielenilmauksen vuoksi. Metroa korvaavat bussit kääntyivät HSL:n mukaan Hakaniemessä itään, mutta nyt ne pääsevät taas Rautatientorille.

Noin 20 hengen anarkistiryhmä on estänyt busseja kulkemasta Rautatientorilla asettumalla banderollien kera niiden eteen.

– Rikkurit, rikkurit! ryhmä huusi.

Toimittajamme Raija Kantomaa kertoo tilanteesta, että eräs bussi peruutti ja ylös ilmestyi teksti "ei linjalla". Silloin anarkistit huusivat "voitto, voitto".

Poliisi on neuvotellut anarkistiryhmän kanssa paikalla. Komisario Pekka Kallio kertoo, että tilanne pyritään ratkaisemaan neuvotteluteitse.

Poliisit ovat kuitenkin muun muassa kantaneet anarkisteja poliisiautoon.

Anarkistit estivät metroa korvaavaa liikennettä Helsingissä 3:06

Kantomaan mukaan tilanne Rautatientorilla oli rauhallinen aamukahdeksaan saakka. Ihmiset löysivät korvaavat bussit, eivätkä idästä tulleet bussit ole olleet täpötäynnä.

Muut bussit ovat toistaiseksi päässeet kulkemaan Rautatientorilla tavalliseen tapaan.

"Korvaava liikenne rikkuritoimintaa"

A-ryhmän tiedottaja Suvi Auvinen kertoi Huomenta Suomen uutisissa, että ryhmän tulkinnan mukaan korvaavan liikenteen järjestäminen on rikkuritoimintaa.

Auvisen mukaan ryhmän sanomaa tukee hyvin se, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on lähtenyt ryhmän kanssa samoille linjoille.

– AKT:n kuljettajat eivät aja näitä rikkurilinjoja. Jos on olemassa lakko, joka pysäyttää metroliikenteen ja jos sitä yritetään korvata, se on rikkuritoimintaa, Auvinen sanoo.

Pelkona työehtojen heikentyminen

JHL sanoutuu irti anarkistitoiminnasta. Helsingin yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Merja Ruotsalainen sanoo, että JHL vaikuttaa poliittisiin päättäjiin.

– Emme halua hankaloittaa kauheasti ihmisten arkea. Ihmisten pitää päästä töihinkin, hän sanoo.

JHL:n lakon syynä on kiista Helsingin kaupungin liikelaitoksen Palmian yhtiöittämisestä.

– Yhtiöittäminen tuo tulevaisuudessa parin vuoden päästä vähintään sen, että työehtosopimuksia lähdetään heikentämään ja alalla toimii matalapalkkaisia ihmisiä, Ruotsalainen huomauttaa.


Lue myös:

    Uusimmat