Lajitoverit poseeraavat Twitterissä Lennu-koiran muistolle – tällaisia surunvalitteluja presidenttipari sai, myös Puolustusvoimat ottaa "lakin päästä"

Valtakunnan ykköskoira Lennu on menehtynyt – nämä ikoniset hetket jäivät suomalaisten sydämiin 1:20
Valtakunnan ykköskoira Lennu on menehtynyt – nämä ikoniset hetket jäivät suomalaisten sydämiin

Suru-uutinen presidenttiparin Lennu-koiran menehtymisestä tavoitti Suomen kansan tänään aamupäivällä. Osanottoja suruun sateli Twitterissä niin poliitikoilta kuin tavallisilta suomalaisilta koiranomistajilta. 

– Lennu menehtyi eilen nopeasti edenneen pahanlaatuisen aivolisäkekasvaimen seurauksena. Presidenttiperhe suree syvästi rakkaan perheenjäsenensä poismenoa, kirjoitti tasavallan presidentin kanslia aamupäivällä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion suruun otettiin osaa joukolla. Kanslian Twitter-päivityksen kommenttikenttä täyttyi myös suomalaisten koirakuvista, jossa erilaiset "lajitoverit" poseeraavat Lennun muistolle.

Myös puolustusvoimat ottaa osaa suruun ja kertoo kirjaimellisesti nostavansa hattua.

– Mitä syvin osanottomme menetyksenne johdosta, kirjoittaa Sotaveteraaniliitto.

– Osanottoni perheenne suureen suruun, kirjoittaa vihreiden Emma Kari sydämellä höystettynä.

– Osanottoni perheenjäsenen poismenosta, kirjoittaa Ulkoministeriön poliittinen valtiosihteeri Johanna Sumuvuori.

– Osanottomme, raskasta aikaa presidenttiperheelle. Erään pikkutytön tekstiä mukaellen: "Koirien ei tarvitse olla täällä maailmassa yhtä kauan kuin meidän ihmisten. Koska ne ehtivät tekevät enemmän hyvää lyhyemmässä ajassa" Ei sen todempaa voisi ollakaan, kirjoittaa Sanna Heino.

Lue myös:

    Uusimmat