Laivayhtiö Tallink myydään – pörssinousu vihjaa, että alustava myyntisopimus on jo tehty

2:03

Laivayhtiö Tallink on vaihtamassa omistajaa. Virolaisen talouslehti Äripäevin mukaan alustavat sopimukset on jo tehty, mutta tarkemmat yksityiskohdat julkistetaan tammikuun lopussa. Tallinnan pörssissä Tallinkin osake nousi välittömästi viisi prosenttia.

Suunnitelmat laivayhtiö Tallinkin myymisestä tulivat julki jo viime kesänä. Neuvotteluja on tiettävästi käyty siitä asti, mutta tänään sen osakkeen nopea nousu ennakoi, että alustavat sopimukset uuden omistajan kanssa on jo tehty.

– No tästä ei voi oikeastaan mitään sanoa, että tämä kysymys on meidän hallitukselle ja omistajille ja en voi kommentoida lisää, sanoo MTV Uutisille Suomen Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

Tämän enempää ei Tallinkin johto ei voi pörssiyhtiönä kertoa. Arvailuja on ilmassa paljon siitä, kuka laivayhtiön ostaa ja miksi se myydään?  Onko syy myyntiin Viron ja Suomen viimeaikaisissa alkoholiratkaisuissa, onko ostajaehdokas kenties kiinalainen...?

Alkoholilain muutos ei syynä

Tallinkin liikevaihdosta 56 prosenttia tulee taxfree -myynnistä, josta alkoholin myynti on ylivoimaisesti suurinta. Yhtiön johto korostaa, että kaiken tutkimustiedon mukaan alkoholi ei ole kuitenkaan ratkaisevin tekijä laivamatkailuun Suomen ja Viron välillä. Matkustajamäärät ja liikevaihto ovat kasvaneet muutaman prosentin, asiakastyytyväisyys jopa 15 prosenttia.

– Koko vuosi tulee olemaan aika hyvä, matkustajamäärämme ovat lähellä 10 miljoonaa, voimme olla tyytyväisiä, Schults jatkaa.

Pikakysely sataman alkoholimyymälöissä osoittaa myös, ettei Suomen tuore päätös vahvojen oluiden ja lonkeroiden myynnistä ruokakaupoista ole pelästyttänyt Viron kauppiaita, koska siihen ostattiin varautua. Jatkossa myymälät keskittyvät yhä enemmän väkeviin ja myös miedompien juomien hintoja on varaa laskea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja