Laiton katukisa johti murhasyytteisiin ja elinkautisiin: Nuoret miehet kaahasivat Berliinin keskustassa 170 km/h

Ajo-opettaja kuvasi Mersu-kuskin vaarallisen lautakuorman Jyväskylässä 0:31
Ajo-opettaja kuvasi Mersu-kuskin vaarallisen lautakuorman Jyväskylässä.

Kaksi saksalaista kaaharia on tuomittu elinkautisiin vankeusrangaistuksiin kolarista, joka aiheutui laittomasta kisaamisesta ja johti 69-vuotiaan miehen kuolemaan.

Saksalainen oikeus on langettanut elinkautiset vankeusrangaistukset miehille, jotka kisasivat autoillaan Berliinin keskustassa vuonna 2016. Järjetön kaahaaminen päättyi sivullisen hengen vaatineeseen kolariin.

Poliisin mukaan 27- ja 29-vuotiaat miehet ajoivat Berliinin keskustassa jopa 170 kilometrin tuntinopeudella "kaikista liikennesäännöistä välittämättä".

Miehet saivat elinkautiset vankeusrangaistukset murhasta vuonna 2017, mutta he valittivat päätöksestä. Ensin oli epäselvää, voitiinko miehiä tuomita murhasta, mutta oikeus katsoi heidän välinpitämättömyytensä niin törkeäksi, ettei tavanomainen rangaistusasteikko riittänyt.

Vaikka 69-vuotiaan miehen kuoleman aiheuttikin loppupelissä vain tämän autoon törmännyt kaahari, oli sama tuomio annettava lain mukaan myös toiselle kisaamiseen osallistuneelle. He voivat anoa pääsyä ehdonalaiseen aikaisintaan 15 vuoden kuluttua.

Tapaus johti muutokseen myös saksalaisessa lainsäädännössä. Lakiin lisättiin kohta laittomista kisoista aiheutuneista kuolonkolareista, ja siitä maksimirangaistus on 10 vuotta vankeutta.

Lähde: Fox News, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat