Laineen playoff-pisteputki jatkuu – Koivu ja Granlund löivät kaasun pohjaan

NHL:n pudotuspelisarjan kahdesta aiemmasta tappiosta ärsyyntynyt Minnesota Wild tarjosi Winnipeg Jetsille tylyn käsittelyn kotiluolassaan maalein 6–2. Vauhdissa olivat myös kaksi tehopistettä mieheen mättäneet Wildin suomalaishyökkääjät Mikael Granlund (1+1) ja Mikko Koivu (0+2).

Winnipegin Patrik Laine jatkoi Koivun tapaan henkilökohtaista playoff-pisteputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi. Hän nappasi syöttöpisteen ottelun ensimmäiseen maaliin, joka syntyi neljän minuutin pelin jälkeen.

Laine kokeili ylivoimalla ensin laukaustaan, mutta kuti pysähtyi Minnesota-puolustukseen. Suomalainen sai kuitenkin pidettyä kiekon hyökkäysalueella ja jatkettua sen Dustin Byfuglienille. Byfuglien petasi pelivälineen edelleen Blake Wheelerille, joka onnistui ohittamaan Minnesota-maalivahti Devan Dybnukin pienestä kulmasta (video NHL:n verkkosivuilla).

Jetsin avausmaalista ehti kulua vain reilut viisi minuuttia, kun kaksikko Mikko Koivu – Mikael Granlund oli maalinteon asialla. Minnesota pelasi ylivoimaa, Koivu ampui oikean b-pisteen lähettyviltä suoraan Granlundin syötöstä, ja Granlund jatkoi Jets-veräjänvartija Connor Hellebuyckin patjoista kimmonneen irtokiekon verkon perukoille (video NHL:n verkkosivuilla).

Granlund ja Koivu kirjauttivat kumpikin vielä syöttöpisteen tililleen. Koivu puttasi Minnesotan 2–1-osumassa tarjoilun maalille, ja Zach Parise sivalsi kumilaatan häkkiin (video NHL:n verkkosivuilla).

Granlundin tarjoilu 4–2-johtomaaliin oli jo suuremman luokan taidetta. Suomalaistaituri kiepautti hyökkäysalueen vasemmassa laidassa kiekon kanssa akselinsa ympäri, pelasi pelivälineen Eric Staalille, ja Staal nosti kiekon maalin ylärakenteisiin (video alla).

Granlund palkittiin koko ottelun ykköstähtenä. Hän on iskenyt sarjan kolmeen otteluun nyt tehot 1+2=3. Koivulla on kasassa pisteet 0+4=4, ja Laineella paunat 2+2=4.

Winnipeg johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1, kun jatkoon etenee neljällä voitolla.