Laihdutuksen nyrkkisäännöt – muistathan nämä!

Laihdutuksesta puhutaan jatkuvasti ja etenkin uuden vuoden alkaessa innostutaan helposti kokeilemaan uutta elämäntapaa. Omien rutiinien muuttaminen on kuitenkin yllättävän vaikeaa ja usein dieetit loppuvatkin lyhyeen. Pitämällä mielessä oikeat nyrkkisäännöt laihduttaminen voi osoittautua yllättävän helpoksi.

Onko sinulla tapana päättää tehdä täydellinen suunnanmuutos elämäntavoissasi? Romuttuvatko suunnitelmasi alkumetreille? Laihdutuksen nyrkkisäännöt ovat tuttuja, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan parhaimmillaan helppo toteuttaa. Jo pienillä muutoksilla rutiineissasi voit saada ihmeitä aikaan!

Lue mitä syöt

Elintarvikkeiden pakkausmerkinnät ovat tärkeä tietolähde painonpudottajalle, sillä useat tuotteet sisältävät todellisuudessa yllätyksiä. Ylimääräiseltä sokerilta ja rasvalta välttyy vain, jos tietää mitä syö.

Syö hyviä rasvoja

Pehmeiden rasvojen suosiminen kovien sijaan on painonpudotuksessa tärkeää. Helppo sääntö sopivien rasvojen valitsemiseen on se, että koko päivän aikana nautittu määrä kovia rasvoja ei saa olla yli yhtä kolmasosaa kaikesta nautitusta rasvasta.

Ennusta mielitekosi

Jokaisella on omat herkkunsa, joiden napsimisesta nauttii. Sokerisille herkuille on kuitenkin löydettävissä paljon terveellisempiä vaihtoehtoja. Laihdutuskuurille ryhtyessään useimmat päättävät luopua kertaheitolla makeasta ja saavat pettyä itseensä. Huomioimalla mieliteot jo etukäteen ja korvaamalla ne terveellisemmillä tai vähäkalorisemmilla vaihtoehdoilla tarttuu heikolla hetkellä dieettiin sopiviin herkkuihin.

Vähennä alkoholinkulutusta

Alkoholissa on hurjasti kaloreita, jotka voivat pilata hyvin alkaneen dieetin nopeasti. Alkoholin sisältämien kalorien lisäksi juomalla on toinenkin haittapuoli painonpudotusta silmällä pitäen: kostean illan jälkeen tekee usein hurjasti mieli herkkuja, joista on vaikea väsyneenä kieltäytyä.

Syö oikeita hiilihydraatteja

Vaikka karppaamisesta ja hiilihydraattien vähentämisestä puhutaan jatkuvasti, olisi hiilihydraattien karsimistakin tärkeämpää kiinnittää huomiota niiden hiilihydraattien laatuun mitä syö, jos haaveilee painonpudotuksesta. Elimistölle täysjyvätuotteet ovat vehnätuotteita huomattavasti parempaa polttoainetta.

Juo paljon vettä

Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin, jos haaveilee painonpudotuksesta. Elimistön nestetasapainon säilyminen on tärkeää ja kun vettä nauttii riittävästi, voi nälkäkin hellittää yllättävissä tilanteissa.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja