Mainos

Veriryhmä vaikuttaa laihtumiseen

Veriryhmällä on merkitystä laihdutustuloksiin. Kilojen karistajan täytyy syödä oikeita ruokia verityyppinsä suositusten mukaisesti, jotta laihdutus on tehokasta.

Yhteyden ruuan ja verityypin välillä keksinyt lääkäri James L. D’Adamon mukaan 95 prosenttia hänen potilaistaan lihoi takaisin samoihin mittoihinsa laihdutuskuurin jälkeen. Hänen mukaansa se johtui siitä, että potilaat söivät heille sopimattomia ruokia. Syötävän proteiinin määrän lisääminen kolminkertaiseksi ja hiilihydraattien vähentäminen toisi varmoja tuloksia. Lisäksi täytyy noudattaa ruokavaliota, joka on oman veriryhmän mukainen.

Verityypit ovat kehittyneet eri aikoina. Ruokavalion pitäisi olla samanlainen kuin esi-isillä samaan aikaan, kun verityyppi syntyi. Paino laskee, kun syö ruokaa, joka on helppo sulattaa. Verityyppien mukaan voi jaotella eri henkilöille sopivia ruokia. Verityypit määrittävät sen, miten hyvin mikäkin ruoka sulaa mahassa. D’Adamo on luetellut eri verityypeille sopivia ruokia, ja mitä kannattaa välttää.

Muun muassa Girls Aloud -yhtyeen jäsen Cheryl Tweedy syö verityyppinsä mukaisesti. Ruokavalio näyttää toimivan laihdutuskeinona, sillä tähden vartalo näyttää todella hyvältä.

O-veriryhmälle sopii liha ja kala

O-veriryhmä on kehittynyt maailmaan ensimmäisenä. Sen omaavat ovat aktiivisia ja ovat hyviä organisoimaan. Heidän pitäisi noudattaa esi-isiensä mukaista metsästäjän ruokavaliota. Pelkkiä kasviksia syömällä O-veriryhmäläinen tuntee itsensä nälkäiseksi ja todennäköisesti napostelee paljon hiilihydraattipitoista ruokaa nälän tappamiseen. Laihtuakseen on lisättävä proteiinin määrää ja vähennettävä hiilihydraatteja. Maitotuotteet eivät myöskään ole hyväksi. Vähärasvainen liha ja kala sopivat tälle verityypille hyvin.

A-veriryhmä suosii viljaa

Tämä veriryhmä syntyi O:n jälkeen, kun ihmiset viljelivät maata enemmän kuin metsästivät. Tämän vuoksi A-veriryhmän omaavat tarvitsevat proteiinin sijasta viljatuotteita. Tähän joukkoon kuuluvat ovat hyviä ongelmien ratkaisemisessa. Heidän kannattaa syödä vähän lihaa, paljon kasviksia ja täysjyvätuotteita. Pähkinät, siemenet, murot, pasta, ja hedelmät ovat turvallista syötävää, jos lihominen kauhistuttaa.

Monipuolinen ruoka on ominaista B-veriryhmälle

B-veriryhmä syntyi aikana, jolloin ihmiset jo liikkuivat paikasta toiseen. Sillä oli vaikutusta ruokavalioon, sillä B-veriryhmän esi-isät söivät tasapuolisesti kaikkea: viljatuotteita, lihaa ja kasviksia. Näillä henkilöllä on vahva ruumiinrakenne. Parhaiten heille sopivat liha, kala, kasvikset, kahvi ja vehnättömät viljatuotteet. Valmiselintarvikkeita kannattaa välttää.

Nykyaikainen AB-veriryhmä

AB-veriryhmä on uusin ja harvinaisin. Tähän joukkoon kuuluvat voivat ilman suurempia ongelmia syödä nykypäivänä kehitettyjä ruokia. Koska tämä veriryhmä on sekoitus A:ta ja B:tä, sen jäsenet voivat syödä lähes mitä tahansa. Luonteenpiirteeltään AB-veriryhmän omaavat ovat sosiaalisia. Liiallista lihan syömistä kannattaa välttää ja suosia kalaa, vihanneksia, hiilihydraatteja ja viljatuotteita.

MTV3/Helmi

Lähde: Mirror.co.uk

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.