Mainos

Lähtisitkö tuntemattoman kanssa ulkomaille? Sirpa, 52, ja Sirkka, 73, tapasivat ensi kertaa lentoasemalla – ja lähtivät heti ensimmäiselle yhteiselle lomamatkalleen

Monikaan ei ehkä ole ajatellut, että ulkomaanreissulle voisi mennä myös tuntemattoman ihmisen kanssa. Tuntemattoman kanssa tehdyt matkat ovat yleistyneet: esimerkiksi Facebookin Reissunaiset-ryhmässä moni kyselee reissuseuraa tai tapaamista tietyssä matkakohteessa.

Sirpa ja Sirkka ovat esimerkkejä siitä: he ovat tehneet jopa kaksi ulkomaanreissua – ja tapasivat alun perin lentokentällä.

0:33
Iskikö arkiuupumus? Näin ahmit itsellesi vuoden parhaimmat loma-ajat. 

MTV Uutiset tavoitti Turkissa lomailevan Sirpa Venäläisen ja kysyi, miten he oikeastaan päätyivät hänelle tuntemattoman Sirkka Turusen kanssa reissulle aikaisemmin. 

Nyt 52-vuotias espoolainen Sirpa sanookin hakeneensa Facebookin Reissunaiset-ryhmässä seuraa ja löytäneensä sitä sitten, kun 73-vuotias hyvinkääläinen Sirkka vastasi hänen avoimeen viestiinsä ja ilmoittautui matkaseuraksi.

Yhteisiä puheluja ennen matkaa

Sirpa ja Sirkka puhuivat yhdessä puhelimessa ja viestittelivät ennen matkaa. Siten he saivat hiukan käsitystä toisistaan. Kun naiset lopulta tapasivat lentoasemalla ennen lentoa Karibian Dominikaaniseen tasavaltaan, Sirkalla tuli heti lämmin tunne Sirpasta.

– Jo ensi tapaamisesta tuli positiivinen vire. Matkasta jäi niin lämpimät muistot, että kun Sirpa kysyi puolen vuoden päästä minua Balille, sanoin, että lähden, jos saan vielä lentolipun, Sirkka kuvailee.

Naisten reissut sijoittuivat vuodelle 2017, minkä jälkeen he ovat viestitelleet WhatsAppilla ja nähneet esimerkiksi Pori Jazzeilla viime kesänä. Yhteisestä matkasta kehittyikin ystävyys – eikä naisten ikäero ole mitenkään este tai hidaste. Sirpa kuvailee Sirkkaa lämpimin sanakääntein. 

– Sirkka on äitini ikäinen, mutta hänellä on niin sporttinen ja nuorekas asenne, etten edes muista ikää. Sanon aina hänelle, että unohdan, että hän on varttunut daami! Sirpa nauraa.

Eläkkeellä olevalla 73-vuotiaalla Sirkalla on edelleen oma auto ja hän liikkuu aktiivisesti itsekseen. Sirkka kertoo jo vuosia matkailleensa myös esimerkiksi matkailuautolla.

– Sirkan renkaat kääntyvät minne tahansa, Sirpa kuvailee iloisesti.

Ensimmäisellä yhteisellä kahden viikon matkallaan Dominikaaniseen tasavaltaan Sirpa ja Sirkka ottivat all inclusive-täysihoitopalvelun ja nauttivat lämmöstä rennosti. Matkalla ei tullut minkäänlaisia ongelmia ja naiset ystävystyivät nopeasti.

Vastaavanlaisilla matkoilla on riskinsä

Sirpa kertoo, että on matkustanut useamminkin tuntemattomien kanssa. Hän luottaa vaistoonsa ja varmistaa etukäteiskeskusteluilla, että yhteinen sävel löytyy. Jos yhteistä säveltä ei löydy, Sirpa lähtee matkalle yksin.

– Olen kuullut huonojakin kokemuksia. Ystävätkin riitaantuvat lomamatkoilla, joten tuntemattomasta et voi tietää sitäkään vähää, miten se tuntematon ihminen käyttäytyy lomalla, Sirpa kuvailee.

Sirpan ja Sirkan matkalla ei sattunut mitään ikävää, mutta Sirpa on kuullut huonommistakin kokemuksista.

– Kuulin aiemmin naisesta, joka oli matkustanut tuntemattoman naisen kanssa ja joutunut naisen reilun alkoholinkäytön takia huoltamaan toista. Kyllä lomallakin pitää pitää huolta itsestä, vaikka olisikin matkaseuraa, Sirpa kiteyttää.

Monet naiset eivät lähtisi matkalle yksin, saati sitten tuntemattoman kanssa

Sirpa kertoo, että hän on tottunut matkustaja. Matkat onnistuvat itsekseenkin. Lähipiirin muut naiset pitävät yksin tai matkustelua tuntemattoman kanssa hurjana ja mahdottomana vaihtoehtona. 

– Monelle tämä ei ole edes vaihtoehto. Minä olen kuitenkin ollut muissakin valinnoissani rohkea ja minulla on hyvä kielitaito, Sirpa kuvailee.

Ilmiö kertoo Sirpan mielestä avoimemmista asenteista 

Mistä se kertoo, että suomalaiset hakevat matkaseuraa useammin netissä? Sirpan mielestä suomalaiset ovat muuttumassa rohkeammiksi, kun yhä useampi uskaltaa matkustaa tuntemattoman kanssa. Toisaalta osittain ilmiötä selittää se, että yhä useampi suomalainen on sinkku.

– Sinkkuja on nykyään Suomessa paljon. Monet muiden maiden ihmiset, kuten britit, matkustavat perheinä ja isoina joukkoina, mutta suomalaisille on mielestäni tavallisempaa mennä ydinperheenä tai pariskuntina matkoille. Sinkkuna matkaseuran hakeminen internetistä voi olla hyvä vaihtoehto, Sirpa pohtii. 

Sirpan ja Sirkan esimerkki kertookin siitä, että tuntemattoman kanssa matkustaminen voi luoda uusia ystävyyssuhteita ja linkkejä. Sopiva varovaisuus on kuitenkin paikallaan, siksi esimerkiksi Sirkka sanoo, että matkalle voi esimerkiksi varata luottokortit, jotta matkalta voi palata aiemmin, jos yhteistä säveltä ei uuden ihmisen ja matkaseuran kanssa löytyisikään.

 Korjaus  17.9.2019 klo 9.24:

Juttuun korjattu Dominikaanisen tasavallan sijainti. Maa sijaitsee Karibialla, ei Pohjois-Amerikassa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja