Poliisia karkuun lähtenyt henkilöauto aiheutti vaaratilanteen koulun pihalla Jyväskylässä – tapaus täyttänee useamman rikosnimikkeen

Oppilaiden välitunti muuttui vaaralliseksi, kun poliisia pakoon lähtenyt henkilöauto kurvasi koulun pihaan Keski-Suomessa.

Jyväskyläläiset oppilaat saivat todistaa keskiviikkona vaaratilannetta, kun henkilöauton karkumatka päättyi koulun pihaan kesken välitunnin.

Poliisipartio oli suorittanut normaalin liikennepysäytyksen Vaajakosken moottoritiellä, kun pysäytetty henkilöauto lähti yllättäen karkuun. Poliisi seurasi henkilöautoa ympäri Vaajakosken kaupunginosaa ja takaa-ajo päättyi Janakan koulun pihaan.

Autossa oli yhteensä neljä henkilöä, joista kaksi yrittivät paeta poliisia juosten. Poliisi sai paenneet henkilöt kiinni jalkaisin.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena sekä huumausainerikoksena.

Välitunnilla olleet oppilaat olivat vaarassa – tapahtuneesta tiedotettu vanhempia

Poliisitiedotteen mukaan auto päätyi koulun pihaan poliisista riippumattomista syistä, eikä poliisi voinut estää tapahtunutta.

Poliisin mukaan koulun pihalla oli meneillään välitunti, minkä vuoksi pihalla oli tapahtumahetkellä runsaasti oppilaita.

Koulun pihalla olleet sivulliset olivat tapahtumahetkellä vaarassa, mutta henkilövahingoilta säästyttiin. Koulun henkilökunta reagoi tilanteeseen ripeästi ja evakuoi pihassa olleet sivulliset sisätiloihin koulun omien turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Poliisi on ollut yhteydessä Janakan koulun rehtoriin, joka on luvannut tiedottaa myös oppilaiden vanhempia tapahtuneesta Wilma-järjestelmän kautta.

Lue myös:

    Uusimmat