Israelilta uusi isku Rafahiin: Yli 20 ihmisen kerrotaan kuolleen

Gazalaisviranomaisten mukaan yli 20 ihmistä on kuollut Israelin iskussa sotaa paenneiden ihmisten telttaleiriin Rafahin kaupungin länsipuolella. 

Myös palestiinalainen äärijärjestö Hamas on sanonut Israelin iskussa kuolleen ja haavoittuneen kymmeniä. 

Kun Israelin asevoimilta pyydettiin kommenttia tapahtuneesta, se pyysi iskun koordinaatteja.

Vain pari päivää aiemmin vastaava isku herätti laajaa kansainvälistä arvostelua. Tuolloin gazalaisviranomaiset kertoivat 45 ihmisen kuolleen iskussa ja sitä seuranneessa tulipalossa.

Silminnäkijät ovat kertoneet, että Rafahin kaupungin keskustassa on Israelin panssarivaunuja.

Israelin armeijan mukaan sen ampumatarvikkeet eivät yksistään voineet aiheuttaa sunnuntain tuhoisaa tulipaloa. Armeija katsoo palon olleen liian suuri, jotta se olisi voinut syttyä ainoastaan Israelin iskun seurauksena.

– Tutkimme, mikä on saattanut aiheuttaa sen ja käymme läpi kaikki mahdollisuudet. Myös sen, että kohteidemme (Hamasin komentajat) lähelle varastoidut aseet, joista emme tieneet, ovat saattaneet syttyä hyökkäyksen seurauksena, sanoi Israelin armeijan tiedottaja Daniel Hagari.

Armeija on kertonut, että leiriin tehdyn iskun kohteena oli kaksi korkea-arvoista äärijärjestö Hamasin jäsentä.

Miljoona paennut Rafahista

Kansainvälinen tuomioistuin on määrännyt Israelin pysäyttämään hyökkäyksensä Rafahissa heti. Israel aloitti hyökkäyksen aiemmin tässä kuussa piittaamatta huolesta, jota myös Israelin liittolaiset olivat esittäneet 1,4 miljoonan Rafahista suojaa hakeneen palestiinalaissiviilin puolesta.

YK:n palestiinalaisten pakolaisjärjestö UNRWA kertoi tiistaina, että miljoona siviiliä on paennus Rafahista sen jälkeen kun Israel aloitti hyökkäyksensä.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on kutsunut sunnuntaista iskua "traagiseksi onnettomuudeksi" mutta vannonut, että Israel jatkaa operaatiotaan Hamasin tuhoamiseksi ja äärijärjestöjen lokakuun hyökkäyksessä ottamien panttivankien vapauttamiseksi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 18.45.

Lue myös:

    Uusimmat