Lähes 8900:lle matkustajalle suoritettu koronaseulonta Helsinki-Vantaan lentokentällä – 9 matkustajaa kantoi tautia

Minkälainen on arki lentokentällä koronan keskellä? Toimittaja Mika Tommola otti asiasta selvää Helsingin lentokentällä 9:01
Katso yllä oleva video: Tältä näyttää autioituneella Helsinki-Vantaalla! MTV Uutiset pääsi vierailemaan koneessa, joka seisoo kentällä käyttämättömänä ja muovisuojuksissa.

Helsinki-Vantaan lentokentälle ulkomailta saapuneista yhdeksällä on todettu koronavirustartunta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Katso yllä oleva video: Tältä näyttää autioituneella Helsinki-Vantaalla! MTV Uutiset pääsi vierailemaan koneessa, joka seisoo kentällä käyttämättömänä ja muovisuojuksissa.

THL aloitti koronavirusseulonnan Helsinki-Vantaan lentokentällä 27. maaliskuuta alkaen. Siinä jokainen saapuva matkustaja täyttää oirekyselyn, ja oireiset matkustajat ohjataan virustestiin.

Huhtikuun loppuun mennessä oirekyselylomakkeen oli palauttanut 8 837 matkustajaa. 204 ilmoitti hengitystieinfektion oireista.

Seulonnan avulla löytyi 9 varmistettua koronatartuntaa.

"Tartuntoja löydetään kentällä seulonnan avulla varsin harvoin"

Suhteutettuna lentokentällä tehdyissä seulonnoissa on todettu noin 102 koronavirustartuntaa 100 000:ta matkustajaa kohden.

Samaan aikaan terveydenhuollon toimipisteissä on todettu noin 5 320 tartuntaa 100 000:ta testattua henkilöä kohden.

– Lukujen perusteella vaikuttaa siltä, että koronavirustartuntoja löydetään lentokentällä tehtävän seulonnan avulla varsin harvoin, toteaa THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen tiedotteessa.

– On mahdollista, että osa matkailijoista saa oireita vasta myöhemmin. Siksi on tärkeää noudattaa viranomaisohjeita ja hakeutua testiin heti jos oireita ilmenee.

Lue myös:

    Uusimmat