Lahden jengimurhan takana Helvetin Enkeleihin kytkeytyviä miehiä, sanoo poliisi – tämä tapauksesta tiedetään nyt

Lahdessa joulukuussa tapahtuneen jengimurhan epäillyillä on kytköksiä Lappeenrannan Helvetin Enkelit -moottoripyöräkerhoon. Tapauksen esitutkinta on loppusuoralla, poliisi kertoo.

Joulukuun 12. päivä Lahdessa ammuskeltiin lahtelaisen jengin kerhotiloissa.

Poliisi on tutkinut välikohtausta murhana. Sekavassa ja nopeasti päättyneessä tilanteessa sai surmansa yksi lahtelaisjengin jäsenistä. Julkisuudessa miehen on kerrottu olleen jengin korkea-arvoinen jäsen.

Murhasta epäillään neljää miestä, jotka menivät kerhotilalle selvittämään jonkinlaista erimielisyyttä välikohtauksessa kuolleen miehen kanssa. Poliisin käsitys on, että kerhotilalle mentiin tekemään väkivaltaa juuri kyseiselle miehelle.

Julkisuudessa on niin ikään kerrottu, että ainakin osalla näistä neljästä miehestä on jonkinlaisia kytköksiä jengimaailmaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo paljastaa nyt, että kytkökset ovat Helvetin Enkelit -jengiin.

– Poliisin tietojen mukaan osalla näistä neljästä vangitusta on vahvat kytkökset Lappeenrannan alueella toimiviin Helvetin Enkeleihin, hän sanoo.

Aarnisalo ei suostu kertomaan tarkemmin, onko kyse jengin jäsenistä vai muulla tavoin jengin lähipiiriin kuuluvista henkilöistä. Hän ei siis avaa, mitä kytköksillä täsmälleen tarkoitetaan.

Henkilökohtaisuuksia

Julkisuudessa henkirikoksesta on puhuttu jengimurhana.

Vaikka epäillyillä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ja myös uhri on kuulunut jengiin, joskin hieman vähemmän tunnettuun sellaiseen, välikohtauksessa oli mitä ilmeisimmin kyse yksityiselämään liittyvistä erimielisyyksistä.

Tutkinnanjohtaja Aarnisalo kertoi aiemmin, että kyse ei ollut laajemmasta jengien välisestä vihanpidosta, vaan "henkilökohtaisista asioista".

Murhasta epäillyt ovat olleet tutkintavankeudessa ammuskelun jälkeen. Heitä epäillään murhan lisäksi myös muista rikoksista, muun muassa useammasta ampuma-aserikoksesta.

Aarnisalon mukaan tapausta on tutkittu murhana, sillä tekoon on liittynyt suunnitelmallisuutta, mutta myös poikkeuksellista raakuutta ja julmuutta.

Jutussa on nostettava syyte toukokuussa. Aarnisalon mukaan poliisi saanee esitutkinnan valmiiksi ensi kuun aikana.

Paikalla lahtelaisjengin kerhotilassa oli tapahtuma-aikaan myös kuolleen lahtelaismiehen jengitovereita.

Heitä ei ole esitutkinnassa epäilty mistään rikoksista, eikä poliisin mukaan jengistä ole esitutkinnassa tullut ilmi mitään rikolliseen toimintaa viittaavaa. He eivät siis osallistuneet ammuskeluun, eivätkä he joutuneen murhasta epäillyn nelikon väkivallan kohteeksi.

Poliisin mukaan yksi miehistä sai välikohtauksessa luodista, mutta poliisi on selvittänyt luodin lähteneen henkirikoksessa kuolleen miehen aseesta. Kyse oli siis vahinkolaukauksesta. Poliisin mukaan mies sai vakavia vaivoja, mutta on sittemmin toipunut.

Lue myös:

    Uusimmat