Lähde Ylelle: Lennot al-Holin leiriläisten kotiuttamiseksi alkavat, kun kurdit tuovat suomalaisia Irakin rajalle

3:01
Ulkoministeriön virkamiesjohto kumosi väitteitä laittomuuksista.

Ulkoministeriön viestintä: Akuuttia kommentoitavaa ei ole.

Ylen saamien tietojen mukaan Suomella on selvä suunnitelma Syyrian al-Holin leiriläisten kotiuttamiseksi.

Ylen tietojen mukaan viranomaiset odottavat enää sitä, että kurdiviranomaiset alkavat kuljettaa al-Holin leirillä olevia suomalaisia Syyrian ja Irakin väliselle rajalle.

Heidät on tarkoitus kuljettaa erissä tilauslennoilla Suomeen.

Ulkoministeriöstä ei kommentoitu asiaa STT:lle tiistai-iltana puoli yhdeksän aikaan. Ajankohtaisviestinnän vt. päällikkö Pekka Shemeikka kertoi puhelimitse, ettei hän pysty kommentoimaan asiaa.

– Toimintaan liittyviä asioita ei voida ylipäätään kommentoida. Tämä on yleislinja, ei koske niinkään tätä nimenomaista uutista, Shemeikka perustelee.

Hän ei myöskään lähtenyt vahvistamaan tai kiistämään Ylen kertomia tietoja. Hän kertoi myös, ettei hän voi kommentoida asiaa siihen liittyvien turvallisuuskysymysten vuoksi.

– Melkein kaikki on oikeastaan ollut julkisuudessa. Se mitä olemme avanneet on se leirin tilanne ja paljonko siellä on suomalaisia, paljonko on lapsia, paljonko on naisia. Mitään akuuttia kommentoitavaa ei ole, Shemeikka lisää.

Al-Holin leirillä on naisia ja lapsia, jotka ovat olleet terrorijärjestö Isisin alueella. Leirillä on kymmenisen suomalaista naista ja heidän noin 30 lastaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja osa virkamiehistä ovat olleet erimielisiä suomalaisten kotiuttamisesta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja