Lähde: Venäläiset NHL-pelaajat valmistelivat kannanottoa Ukrainan sodasta – keskustelu mykistyi erikoisella tavalla

Venäläisten urheilijoiden kannanotot käynnissä olevaan maan hyökkäykseen Ukrainassa ovat kuuma puheenaihe myös NHL:ssä. Mediatietojen mukaan uusi kannanotto oli jo vireillä.

Kanadalaisen urheilutoimittajan Rick Westheadin mukaan venäläispelaajat virittelivät laajempaa lausuntoa tilanteesta.

– Ryhmä venäläisiä NHL-pelaajia keskusteli Telegram-sovelluksen ryhmäkeskustelussa yhteisen lausunnon tekemisestä liittyen Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, Westhead tviittasi.

– Kun pelaajat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mitä lausunnossa pitäisi sanoa, ryhmäkeskustelu lakkautettiin.

Ovetskin huomion keskipisteenä

Washington Capitalsin venäläinen supertähti Aleksandr Ovetskin on ollut viime päivinä raivoisimman myrskyn silmässä NHL:ssä. Lämpimistä väleistään Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin tunnettu kiekkotähti on Putinin johtaman hyökkäyksen myötä hankalassa tilanteessa.

– Hän (Putin) on presidenttini. Mutta kuten sanoin, en ole mukana politiikassa. Olen urheilija ja tiedätte, että haluan kaiken olevan ohi nopeasti. Tilanne on vaikea molemmille osapuolille, Ovetskin sanoi helmikuun 25. päivä The Athleticin mukaan.

Instagram-tilinsä profiilikuvassa Putinin kanssa esiintyvä Ovetskin organisoi sosiaalisessa mediassa vuonna 2017 Putinia tukevan liikkeen. Venäjän presidentti osoitti myös häälahjan Ovetskinille vuonna 2016. Putinin onnitteluviesti lausuttiin niin ikään kiekkotähden hääjuhlassa.

Capitals julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa se tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Seura kertoi samalla tarjoavansa täyden tuen venäläispelaajilleen, joiden se ymmärtää joutuneen vaikeaan tilanteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat