Lähde: Venäjä ulos kaksista seuraavista olympialaisista

Doping varjostaa mm-urheilua – MTV kertoo uusimmat tuulet valvonnan huipulta 20:26
Videolla MTV Uutiset Live dopingista.

Venäläinen urheiluagentti Andrei Mitkov kertoo, että maata ei tulla näkemään ensi vuoden Tokion kesäolympialaisissa eikä myöskään Pekingin talviolympialaisissa vuonna 2022. 

Kolminkertaisen uinnin olympiamitalistin ja dopingista kärynneen Julija Jefimovan agenttina toimiva Mitkov kirjoitti Facebookissa, että Venäjää ei nähdä tulevissa kaksissa olympialaisissa ja maan antidopingtoimisto Rusada tulee menettämään valtuutensa. Mitkov oli viime vuonna kertonut etukäteen Rusadan valtuuksien palauttamisesta.

Mitkov kertoo, että Venäjä manipuloi dopinglaboratorionsa dataa juuri ennen sen siirtoa maailman antidopingtoimisto Wadalle. Se olisi tapahtunut samanaikaisesti, kun Wadan asiantuntijoita ei päästetty laboratorioon, sillä heidän laitteitaan ei olisi muka vahvistettu. Mitkovin mukaan kansainvälinen olympiakomiteaa tulee kutsumaan yksittäisiä urheilijoita mukaan kisoihin neutraalilla statuksella. 

– Monet kärkiurheilijoistamme eivät tule saamaan tätä kutsua ja valittaminen CAS:ille (urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin) aiheesta on täysin turhaa. Urheilujohtajamme tulevat pakoilemaan vastuuta, Mitkov kirjoittaa.

Venäjää ei myöskään nähdä paraikaa käynnissä olevissa yleisurheilun MM-kilpailuissa, vaan maan mukana olevat urheilijat kilpailevat neutraalin lipun alla.

Lue myös:

    Uusimmat