Nyt alkaa paukkua: urheilijat vaativat Venäjälle täyspannaa olympialaisista

20:26
Videolla MTV Uutiset Live käsittelee dopingia.

Maailman antidopingtoimisto Wadan urheilukomitea vaatuu Venäjälle täyttä pannaa olympialaisissa, kertoo BBC.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on ilmoittanut, että se sallisi puhtautensa osoittaneille venäläisurheilijoille kilpailemisen olympialaisissa neutraalin lipun alla, kuten vime vuonna Pyeongchangin talviolympialaisissa.

Wadan urheilukomitea on kuitenkin nyt enemmistöllään asettautunut vaatimaan venäläisurheilijoiden täyttä sulkemista olympialaisista. Urheilukomitea on allekirjoittanut lausunnon, jossa Venäjälle vaaditaan täyttä pannaa ensi vuoden Tokion olympialaisista ja vuonna 2022 järjestettävistä Pekingin olympialaisista.

Urheilukomitean mukaan vain tämä olisi Venäjälle "ainoa merkityksellinen sanktio". Tällä viitataan maan suuriin dopingepäkohtiin.

Wada päättää Venäjän kohtalosta huomenna maanantaina. Sen komitea on aiemmin suosittanut, että Venäjälle langetettaisiin neljän vuoden panna urheilukilpailuihin. Venäjä ei voisi tämän suosituksen mukaan osallistua joukkueillaan suuriin urheilukisoihin neljän vuoden aikana eikä isännöidä suuria urheilutapahtumia.

Wadan komitea oli tutkinut Venäjän Wadalle toimittamaa dopinglaboratoriodataa ja todennut datassa olevan poistettuja tai muutettuja tietoja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja