Lähde Uberin kuolonkolarista: Robottiauto havaitsi jalankulkijan ja olisi ehtinyt jarruttaa – tästä syystä ei tehnyt niin

0:22

Kyytipalvelua lähellä olevien lähteiden mukaan yhtiö tietää, miksi sen autonominen auto ajoi naisen yli kuolettavin seurauksin.

Pääkuvan video

Ei herkille: Poliisi julkaisi videon Uberin robottiauton kameroista – näin onnettomuus tapahtui

Uber on selvittänyt, minkä takia sen robottiauto ajoi jalankulkijan päälle Arizonassa aiemmin tänä vuonna, kertoo teknologiajulkaisu The Information.

Suurikokoinen Volvo XC90 oli varustettu Uberin omilla autonomisen ajamisen mahdollistavilla laitteilla ja ohjelmistolla. Volvon omat tutkat ja muun muassa hätäjarrutusjärjestelmä oli onnettomuushetkellä pois päältä.

Uberia lähellä olevien lähteiden mukaan auto havaitsi yllättäen eteen astuneen naisen, mutta päätti olla tekemättä mitään. Järjestelmä oli asetettu tilaan, jossa auto ei reagoi kaikkiin tiellä havaittuihin esteisiin. Tarkoituksena on ollut estää autoa tekemästä äkkijarrutusta esimerkiksi tiellä olevan muovipussin vuoksi, mutta järjestelmä oli säädetty pieleen eikä edes polkupyöräänsä taluttanutta naista näin ollen tulkittu riittävän isoksi esteeksi.

Myös kuljettaja toimi väärin

Toisena merkittävänä tekijänä oli ratin takana istuneen kuljettajan toiminta. Autonomisia autoja kehittävät yhtiöt käyttävät kuljettajia siltä varalta, että auton teknologia pettää. Kohtalokkaassa onnettomuudessa osallisena ollut Uber-kuski ei kuitenkaan kiinnittänyt riittävää huomiota muuhun liikenteeseen ja poliisin julkaisemalla videolla nähdään, kuinka hänen katseensa onkin suunnattu alas juuri ennen onnettomuutta.

Uber ei itse ole kommentoinut The Informationin esittämiä väitteitä.

Lähde: The Information, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja