Lähde: Toro Rosso on tehnyt valintansa – F1-siirto vahvistetaan Abu Dhabissa

F1-talli Toro Rosso on valinnut toiseksi ensi kauden kisakuskikseen brittiläis-thaimaalaisen Alexander Albonin, uutisoi Motorsport.com.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Albon, 22, on sivuston mukaan tarkoitus nimittää virallisesti Toro Rosson kuskiksi kauden päätösosakilpailussa Abu Dhabissa.

Albonin sopimus voidaan teknisesti julkistaa vasta, kun tämä on päässyt eroon tekemästään sopimuksesta Nissanin Formula E -tiimin kanssa.

Kuskin toisella kotimaalla Thaimaalla on vahvat siteet Toro Rosson omistavaan Red Bulliin, sillä energiajuoma on kehitetty thaimaalaisen reseptin pohjalta. Myös brändin toinen pääomistaja Chaleo Yoovidhya on Thaimaasta.

Albonin isä on englantilainen ja äiti thaimaalainen.

Albon on parhaillaan Formula 2 -sarjassa toisena ennen Abu Dhabin päätösviikonloppua. Hän sijoittui kaudella 2016 GP3-sarjassa kakkoseksi.

Italialaistiimin toista autoa ajaa ensi kaudella kolmatta kertaa talliin palaava venäläinen Daniil Kvjat. Nykykuskeista Pierre Gasly nousee Red Bullin kisakuskiksi ja Brendon Hartley on jäämässä ilman ajopaikkaa.

Juttua korjattu klo 18.33: Red Bull -juoma on kehitetty thaimaalaisen juoman pohjalta, joten pääomistaja Dietrich Mateschitz ei varsinaisesti hankkinut juoman oikeuksia Thaimaasta, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Lue myös:

    Uusimmat