Lähde: F1-kuljettajakarusellissa tapahtuu: upporikkaan miljonäärin poika hyppää kuninkuusluokkaan

4:43
Videolla Williamsin tallipäällikön Claire Williamsin ajatuksia.

Le Journal de Montréalin mukaan kanadalaiskuljettajan Nicholas LatifinWilliams-sopimus on varmistunut. Siirto on tarkoitus julkaista F1-kauden päätöskisan, Abu Dhabin GP:n yhteydessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
La: 3. harjoitukset klo 19.55, aika-ajot klo 22.55, ennakkotunnelmat klo 22.00
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Latifin Williams-sopimus on ollut vahvojen huhujen kohteena läpi kesän ja alkusyksyn. Le Journal de Montréalin mukaan vahvat lähteet kertovat, että sopimus on nyt allekirjoitettu.

Lehden mukaan Williams on päättänyt lykätä sopimuksen julkaisun Abu Dhabiin, jotta 24-vuotias Latifi voi päättää kaikessa rauhassa Formula 2 -kautensa. Abu Dhabin GP -viikonloppu on ohjelmassa marraskuun ja joulukuun vaihteessa.

Latifi korvaa Williamsilla puolalaiskuljettajan Robert Kubican, joka ilmoitti jo aiemmin jättävänsä brittitallin tämän kauden jälkeen.

Liikkeen myötä F1:ssä nähdään ensimmäistä kertaa koskaan kaksi kanadalaiskuljettajaa. Toinen näistä on Racingin Pointilla ajava Lance Stroll.

Kuten Strollin, myös Latifin taustalta löytyy vankka rahoituspohja. Latifin isä Michael Latifi on upporikas miljonääri, joka omistaa Kanadan toiseksi suurimman ruokayrityksen, Sofina Foods Inc:n. Yhtiön vuosittaiset tulot ovat olleet 800 miljoonan dollarin (718 miljoonan euron) luokkaa.

Latifi hankki keväällä 2018 yhteensä 10 prosenttia McLarenin osakkeista. Kauppahinta oli 273 miljoonaa dollaria eli 245 miljoonaa euroa.

Nicholas Latifi on ajanut jo useamman vuoden ajan Formula 2 (entiseltä nimeltään GP2) -sarjassa. Ennen päätösviikonloppua Latifi on sarjassa toisena. Tällä kaudella Latifi on toiminut myös Williamsin F1-tallin testi- ja varakuljettajana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja