Kaisa Mäkäräinen kaatui MM-ladulla – mitalisija vesittyi pystypaikan ohilaukauksiin

Kaisa Mäkäräinen jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle ampumahiihdon MM-kisojen pikakilpailussa perjantaina.

Mäkäräinen aloitti kilpailun erinomaisesti ampumalla nollat makuupaikalta. Mäkäräinen johti kilpailua ensimmäisen ampumapaikan jälkeen seitsemällä sekunnilla. Kilpailun muut ennakkosuosikit Italian Dorothea Wiererin ja Lisa Vittozzin johdolla sortuivat ohilaukauksiin.

Toisella hiihtokierroksella Mäkäräisen vahva vire kuitenkin kääntyi. Ensin Mäkäräinen kaatui kompurointinsa seurauksena hiihtolenkin ylämäessä. Kompurointia seuranneella pystypaikalla Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta, jotka pudottivat suomalaisen lopulta sijalle 12.

Kilpailun voittoon hiihti Slovakian Anastasia Kuzmina, joka ampui yhden kilpailussa yhden ohilaukauksen. MM-hopeaa nappasi nollat ampunut Norjan Ingrid Landmark Tandrevold, joka jäi Kuzminasta 9,7 sekuntia. Pronssia nappasi Saksan Laura Dahlmeier (+12,6).

Venla Lehtonen oli kilpailun 45:s (+2.07,3), Laura Toivanen 63:s (+2.38,2) ja Suvi Minkkinen 73:s (2.58,8).