Lada esitteli sport-version suosikkimallistaan – nollasta sataan alle kymmenessä sekunnissa!

0:34

Lada ryhtyy valmistamaan suositusta Vesta-mallistaan sporttisempaa versiota, mutta Suomessa sitä tuskin tullaan näkemään.

Pääkuvan video

Uudessa Lada Nivassa uskomaton lisävaruste

Moskovan autonäyttelyssä esitellyn Vesta Sportin konepellin alta löytyy 1,8-litrainen vapaastihengittävä bensakone, josta saadaan 145 hevosvoimaa. Kyseessä on reippaan 20 konin parannus karvalakkimalliin.

Mikäli kuljettaja on ripeä vatkaamaan Vesta Sportin viisipykäläistä manuaalilaatikkoa, kiihtyy ajoneuvo nollasta sataan 9,6 sekunnissa. Huippunopeus on 193 kilometriä tunnissa.

Ulkonäöllisesti Vesta Sport eroaa tavalliselle kuolevaisille tarkoitetusta versiosta varsin hillitysti. Jäähdytinsäleikössä on Sport-logo ja autoon on ripoteltu muutamia punaisia yksityiskohtia. Maavaraa on 16 milliä vähemmän kuin perusmallissa, ja vanteet ovat 17-tuumaiset.

Myös sisälle on tuotu sporttista punaista niin penkkeihin kuin mittariston valoihinkin. Ja löytyypä ratista myös "kello kahdentoista" merkki kuin paremmissakin kilpa-autoissa ikään.

Vesta on suosittu auto useissa Itä-Euroopan maissa, mutta näillä näkymin Sport-versio on saapumassa vain Venäjän markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja