Mainos

Laatuviinojen hintoihin tulossa korotuksia ensi vuonna

Alko on uusimassa hinnoitteluaan ensi vuodenvaihteessa. Hinnoittelukertoimien muuttaminen nostaa edelleen esimerkiksi Konjakkien ja liköörien hintoja. Hinnat nousevat myös eräiden sellaisten tuotteiden kohdalla, joiden alkoholivero laskee.

Ensi vuodenvaihteen uusista alkoholijuomien hinnoista on toitotettu julkisuuteen tähän mennessä vain se ainut hyvä uutinen. Kun mietojen verotusta lasketaan, viinien hinnat laskevat - vaan sitä ei enää kerrottukaan, että eivätpä laskekkaan kaikkien mietojen hinnat.

Alkon hinnoittelumuutos on oikeastaan vain korjailtu versio viime keväisestä hintaremonttiyrityksestä. Silloinhan Alko veti suunnitelmansa takaisin, kun kävi ilmi, että uusi systeemi olisi nostanut eräiden konjakkien hintoja jopa yli viidenneksen. Nyt kertoimia on muutettu niin, että joidenkin konjakkilaatujen hinnankorotus jää vuodenvaihteessa kuuteen ja puoleen prosenttiin. Pahiten uusi hinnoittelu kohtelee kuitenkin pieniä kotimaisia viinin ja liköörinvalmistajia:

Pientuottajat haluavatkin kilpailuviranomaisten nyt tutkivan kohteleeko Alkon sanelupolitiikka hinnoittelussa kaikkia Alkon vähittäismyyntimonopoliin pakotettuja tuottajia ja maahantuojia tasapuolisesti. Suurin osa hintojen korotuksista kun kilahtaa Alhon omaan taskuun kohonneina myyntipalkkioina. Uusi hinnoittelu nostaa Alkon myyntipalkkooita 20-30 prosenttia.

Mutta lopuksi rauhoittava uutinen massoille: Koskenkorvan hinta pysyy nykytasolla.
(MTV3/Harri Ekholm)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.