Mainos

Lääkärilakon sovittelu keskeytettiin

Neuvotteluja lääkäreiden työriidan lopettamiseksi jatkettiin läpi yön valtakunnansovittelijan toimistossa, mutta sovintoesitystä ei ole vielä syntynyt.

Neuvottelut keskeytyivät pian aamukahdeksan jälkeen, kun Lääkäriliiton edustajat poistuivat antamaan tilanneselvityksen liiton hallitukselle. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johtamassa sovittelulautakunnassa on yritetty saada aikaan sovintoesitystä, jonka molemmat työriidan osapuolet saattaisivat hyväksyä. Lääkäriliiton puheenjohtajan Heikki Pälveen mukaan neuvotteluissa on yön aikana päästy eteenpäin. Salonius puolestaan kertoo, että neuvotteluja aiotaan jatkaa aamupäivän aikana.

Lääkäriliiton hallitus on lopettanut kokouksensa tältä päivältä. Se jatkaa kokoustaan huomenna klo 9. Lääkäriliiton valtuuskunta on puolestaan kutsuttu koolle huomiseksi klo 10.

Lähes viisi kuukautta jatkuneen työtaistelun tilanne kiinnostaa entistä enemmän myös maan hallitusta. Salonius antaa tänään pääministeri Paavo Lipposen pyynnöstä hallitukselle selvityksensä tilanteesta.

Edellinen yritys sovintoesityksen syntymiseksi kariutui viime perjantaina. Samalla Lääkäriliitto ilmoitti laajentavansa lakkoa, jos sopua ei synny.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.