Lääkäri ei tunnistanut vakavan sairauden oireita – pikkutyttö menehtyi

Hoitamaton ykköstyypin diabetes koitui 5-vuotiaan utahilaistyttö Kycien kohtaloksi. Lääkäri oli aluksi määrännyt Kycielle antibiootteja eikä vanhemmilla ollut aavistustakaan tytön sairaudesta.

Tammikuussa 2015 5-vuotias Kycie Jai Terry kertoi vanhemmilleen Jamielle ja Joshille, että hänen päätään särkee. Hänestä tuli vähitellen väsyneempi, hänen vatsaansa koski ja kurkku oli kipeä.

Little Things -sivuston mukaan vanhemmat arvelivat tytön sairastuneen flunssaan ja äiti vei tytön lääkäriin, joka määräsi antibiootteja nielutulehdukseen. Lääkitys ei kuitenkaan auttanut.

Sokeriarvot järkyttävissä lukemissa

Kycie vietiin hoidettavaksi Primaryn lastensairaalaan Salt Lake Cityssä. Matkalla sairaalaan Kycie sai insuliinin puutteesta johtuvan happomyrkytyksen, jota kutsutaan ketoasidoosiksi.

Verikokeessa selvisi, että hänen verensokerinsa oli 10-kertainen verrattuna samanikäisten keskiarvoon.

Vanhemmat tajusivat, että heidän tyttärensä kurkkukipudiagnoosi oli ollut täysin väärä. He eivät olleet osanneet edes aavistaa, että tytöllä voisi olla sokeritauti.

Hoito ei enää auttanut

Seuraavien kuukausien aikana Kycie oli toistuvasti sairaalahoidossa. Hän joutui opettelemaan uudelleen istumaan ja puhumaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hoidoista huolimatta Kycie menehtyi puoli vuotta myöhemmin, heinäkuussa 2015.

Kycien vanhemmat perustivat Kisses for Kycie -Facebook–sivun, jolla he kertovat tyttärensä tarinan ja varoittavat muita sivuuttamasta nuoruusiän oireita. Tarinalla halutaan lisätä tietoisuutta siitä, miten vaarallinen diagnosoimaton tyypin 1 diabetes voikaan olla.

* * *

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja