Mainos

Diabeetikko halusi laihtua – insuliinista luopumisella järkyttävät seuraukset

Hengenvaarallinen syömishäiriön muoto, diabulimia, oli lähellä maksaa nuoren naisen hengen. 

Kahdeksan vuotta sitten tyypin 1 diabetesta sairastava Georgia Thomson, 27, jätti ensimmäistä kertaa elämässään insuliinipistoksensa ottamatta laihtumisen toivossa. Tällä päätöksellä oli kohtalokkaat seuraukset, sillä pian Thomsonin elimistöön kehittyi hengenvaarallinen tila, ketoasidoosi, joka johti lopulta siihen, että heti ensimmäisen kokeilun myötä nainen vaipui neljäksi päiväksi koomaan.

– Aluksi siinä oli kyse pelkästään laihtumisesta. Niin kauan, kun vaatekokoni pieneni, en välittänyt seurauksista. Se oli minun pääsylippuni onnellisempaan ja itsevarmempaan minään, Thomson kertoo.

– Ajattelin, että jokainen ottamani insuliini olisi puhdasta rasvaa, enkä pystynyt näkemään siitä ulospääsyä, nainen kertoo vääristyneestä ajatusmaailmastaan.

Kuolemanrajalla käyminen muutti ajatusmaailmaa

Hengenvaarallisesta tilasta huolimatta vaarallinen syömishäiriön muoto otti hänestä yhä tiukemmin otetta. Syömishäiriön myötä nainen menetti hiuksiaan, paleli jatkuvasti, kärsi väsymyksestä ja jatkuvasta janon tunteesta. Insuliinista luopuminen johti lopulta jopa näkökyvyn menettämiseen.  

– Kerroin siskolleni, mitä oli tapahtumassa ja kuinka olin joutunut pisteeseen, missä pelkäsin insuliinia. Ymmärsin, että sillä, mitä tein itselleni, oli vakavia kauaskantoisia seurauksia. Halusin elää, Thomson kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Eräästä lääkäritapaamisesta muodostui lopulta se hetki, joka muutti naisen elämän suunnan totaalisesti. Alle 40-kiloiseksi laihtunut Thomson heräsi tilanteen vakavuuteen lääkärin kerrottua hänen äidilleen, että oli suoranainen ihme, että hänen tyttärensä oli ylipäätään elossa.

– Niin dramaattiselta kuin se kuulostaakin, lähellä kuolemaa käyminen sai minut ymmärtämään, että tyypin 1 diabetes on asia, jota ei voi sivuuttaa, ja että se vaatii jatkuvaa hoitoa, nainen kertoo ja toivoo nyt oman tarinansa avulla lisäävänsä tietoisuutta sairauden ympäriltä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hengenvaarallinen tila vaikutti paljon naisen ajatusmaailmaan, ja tapahtuneen jälkeen hän otti elämälleen täysin uuden suunnan. Nainen päätti ryhtyä pitämään itsestään parempaa huolta, ja vaikka toipumisprosessi on ollut hidasta, nykyisin 63 kiloa painava nainen haluaa osoittaa kaikille, ettei diabeteksen kanssa eläminen ole maailmanloppu. 

Nykyisin Thomson urheilee useamman kerran viikossa ja kertoo noudattavansa terveellistä ruokavaliota 80 prosenttia ajasta. Ja on onnellisempi ja tyytyväisempi elämäänsä kuin koskaan ennen.

Lähde: DailyMail 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja