Mainos

Laajat kannabisviljelmät paljastuivat Lappeenrannassa

Poliisi on paljastanut kaksi huomattavaa kannabisviljelmää Lappeenrannassa.

Tämän kuun puolivälissä poliisi löysi Joutsenon Tyrmiseltä yli sadan kannabiskasvin viljelmän, jota kasvatettiin omakotitalon piharakennuksessa. Poliisi on ottanut kiinni asian johdosta vuonna 1980 syntyneen miehen, jonka epäillään harjoittaneen marihuanan valmistusta ja myymistä ainakin viime kesästä lähtien.

Poliisin mukaan epäilty on sekaantunut myös verottomien venäläissavukkeiden laittomaan myyntiin Lappeenrannassa jo usean vuoden ajan. Savukkeet mies on osin tuonut itse Venäjän-käynneillään ja osin ostanut venäläisiltä turisteilta.

Asiaa tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena ja veropetoksena.

Vesivahinko paljasti kannabisviljelmän

Toinen viljelmä paljastui helmikuun loppupuolella Orioninkadulla sijaitsevasta kerrostalohuoneistosta, jossa oli kasvamassa 20-30 kannabiskasvia. Asunnossa ei ollut lainkaan asumiseen liittyviä tavaroita, vaan se oli rakennettu täysin huumausaineen viljelyyn sopivaksi.

Viljely oli ilmeisesti jatkunut jo pidemmän aikaa, kunnes siinä käytetty kastelujärjestelmä oli pettänyt ja vettä valui lattian läpi alapuolella olevaan huoneistoon. Myös itse viljelyhuoneisto oli kärsinyt kosteusvaurioita kasvatuksessa syntyneen vesihöyryn vaikutuksesta.

Poliisi epäilee törkeästä huumausainerikoksesta vuonna 1982 syntynyttä lappeenrantalaismiestä ja tämän nuorempaa veljeä.

Törkeästä huumausainerikoksesta jopa 10 vuotta vankeutta

Etelä-Karjalan poliisin mukaan molemmat huumausainerikokset on luokiteltava törkeiksi, koska viljely on ollut erityisen suunnitelmallista. Tästä kertoo muun muassa viljelyä varten hankittu sekä rakennettu tila.

Tekoa on pidettävä poliisin mukaan vakavana myös marihuanan määrän takia: yhdestä kasvista saadaan arviolta yli 100 grammaa huumausainetta. Aineen kauppahinta on muutamasta eurosta aina 20 euroon grammalta, joten tavoiteltua taloudellista hyötyäkin pidetään huomattavana.

Törkeästä huumausainerikoksesta tuomittu voi saada 1-10 vuotta vankeutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.