Kysely paljastaa: Nämä tavarat katoavat hotellihuoneesta

Tohvelit, shampoota vai lakanat? Mitä hotellihuoneesta tarttuu mukaan?

Ei ole kovin harvinaista, että hotellivierailulta tarttuu mukaan kylpyhuoneesta löytyvä shampoopurkki tai kosteusvoide. Mutta mitä muuta asiakkailla on tapana napata mukaansa poistuessaan? Hotels.com kysyi tätä asiakkailtaan hotellipalveluita ja -tuotteita koskeneessa kyselyssään.

Kaikista vastaajista 39 prosenttia vannoi, ettei ole koskaan kantaneet matkalaukuissaan mitään hotellihuoneen tavaraa kotiin. Tarkimpia olivat vastaustensa perusteella kolumbialaiset, joista 69 prosenttia kielsi koskaan vieneensä mitään hotellihuoneestaan. Lähes samaan ylsi moni kansa: 67 prosenttia norjalaisista, etelä-korealaisista, hongkongilaisista ja tanskalaisista oli jättänyt kaiken paikalleen lähtiessään.

Suomalaiset olivat tämän “rehellisyyskisan” jaetulla kuudennella sijalla taiwanilaisten matkaajien kanssa. Sinivalkoisista hotellivieraista 66 prosenttia ei ollut napannut mukaansa mitään ylimääräistä.

Suomalaisille kelpaavat tohvelit

Yleinen mielikuva on, että hotelleista viedään mukana vuodevaatteita, kylpytakkeja sekä pyyhkeitä, mutta kyselytutkimuksen perusteella tämä on harhaluulo. Vain 5 prosenttia vastaajista tunnusti, että hotellista kotiin asti oli kantautunut lakanoita tai pyyhkeitä; kylpytakki oli tarttunut vain 2 prosentin mukaan. Jokunen vastaajista myönsi ottaneensa huoneesta mukaansa isompiakin tavaroita, kuten lampun, kellon tai silitysraudan – nämä olivat kuitenkin vastausten perusteella yksittäistapauksia eivätkä yleinen ilmiö.

Vastauksista käy ilmi, että ihmiset nappaavat huoneesta lähinnä niinkin tavallista pikkutavaraa kuin kyniä, paperia ja muuta vastaavaa. 20 prosenttia vastaajista kertoi vieneensä mukanaan toimistotarvikkeisiin kuuluvia esineitä. Seuraavaksi yleisin huoneesta vieraan mukana kanssa tavara olivat tohvelit, joita oli muistoksi ottanut 12 prosenttia vastaajista. Tohvelit olivatkin eniten myös suomalaisten mieleen: meistä joka viides myönsi tuoneensa majapaikan kylpyjalkineet kotiin asti.

Vaikkei avaimesta olekaan enää mitään käytännön iloa hotellin ulkopuolella, oli se jäänyt kenties hajamielisyyden seurauksena peräti 10 prosentille vastaajista taskunpohjalle majoitusliikkeestä poistuttaessa.

Kyselytutkimus toteutettiin sähköpostin välityksellä maalis- ja huhtikuussa 2015. Tuloksissa on ilmoitettu painotetut keskiarvot yli 4 700 vastaajan otannasta. Vastaajia oli 28 maasta.

Lähde: Hotels.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja