Kysely paljastaa: Näin suomalaiset yli viisikymppiset harrastavat seksiä

Valtaosa Studio55.fin seksikyselyyn vastanneista on tyytyväisiä seksielämäänsä. Kaikista vastanneista vain 30 prosenttia on melko tai erittäin tyytymättömiä. Tyytyväisyys seksiin on sitä korkeampaa, mitä tuoreempi suhde on.

Kysely osoittaa, että kerran viikossa tai useammin seksiä harrastavista lähes jokainen on tyytyväinen seksielämäänsä. Yli kolmannes vastaajista on tyytyväisiä, vaikka harrasti seksiä kerran kuukaudessa tai harvemmin. Kyselyyn vastasi yhteensä 1000 yli viisikymppistä Studio55.fi-sivuston lukijaa.

Vastaajista yli puolet harrastaa seksiä vähintään kerran viikossa, 23 prosenttia heistä jopa 2−3 kertaa viikossa. Valtaosa, lähes 80 prosenttia vastanneista, myös haluaisi harrastaa seksiä ainakin kerran viikossa.

Kolme prosenttia kertoo, ettei haluaisi harrastaa seksiä ollenkaan, ja päivittäiseen peuhaamiseen olisi valmis 7 prosenttia vastaajista.

Lähetyssaarnaaja on suosikki

Alle viisi vuotta seurustelleet ovat tyytyväisempiä vällyjen välissä kuin muut. Heistä 86 prosenttia koki seksielämänsä erittäin tai melko tyydyttäväksi.

5–10 vuotta suhteessa olleiden kohdalla tyytyväisyys on 78 prosentissa ja yli 10 vuotta seurustelleilla 68 prosenttia.

Neljännes lukijoista ei kärsi ongelmista seksielämässään lainkaan.

Niin miehet kuin naisetkin, yhteensä reilu kolmasosa vastanneista, nauttivat eniten seksistä niin kutsutussa lähetyssaarnaaja-asennossa. Toiseksi eniten vastaajat lemmiskelevät nainen päällä -asennossa, josta miehet nauttivat naisia useammin. Naiset puolestaan viihtyvät enemmän niin sanotussa lusikka-asennossa eli kyljellään.

Aamu alkaa seksistä

Miehet kertovat olevansa useammin aloitteentekijöitä (55 prosenttia), kun naiset sen sijaan ehdottavat seksiä harvemmin (11 prosenttia).

Aloitteen tekemisessä näkyy myös suhteen ikä. Alle viisi vuotta seurustelleiden keskuudessa aloite tehtiin huomattavasti tasaisemmin.

Niin miehet kuin naisetkin kertovat aloitteen tapahtuvan useasti iltaisin saunan tai iltauutisten aikana tai niiden jälkeen sekä nukkumaan mennessä.

– Kun toinen menee sänkyyn alasti, on se merkki siitä, että nyt on tarkoitus rakastella. Toiselle se sopii – aina, kertoo naislukija.

– Mieheni tekee jatkuvasti pieniä aloitteita, mutta minä annan periksi yleensä vasta, kun hänen mittansa on tulossa täyteen, kertoo toinen naislukija.

Lukijat myös painottavat aamuseksiä levätyn yön jälkeen.

– Aloite tapahtuu viikonloppuaamuisin sängyssä heräillessä, kun ei ole mitään kiirettä mihinkään ja pitkä työviikko on paketissa.

– Aamu, jolloin olemme heränneet suunnilleen samoihin aikoihin eikä kummallakaan ole kiire minnekään, on melkein kuin yhteisestä sopimuksesta "seksiaamu".

Laatu korvaa määrän

Oikea hetki tai tunnelma eivät suinkaan ole aina tärkeitä.

– Aloite tulee hyvin spontaanisti vaikka siivotessa. Enää ei olla niin vaativia tunnelman suhteen kuin nuorempana. Voisi sanoa, että nyt on jopa antoisampaa. Kerrat ovat harventuneet, mutta laatu korvaa määrän, kertoo nainen.

– Joskus kauan sitten mennessämme sänkyyn tai aamulla olisin halunnut rakastella mieheni kanssa. Viime kerrasta on kai seitsemän kuukautta ollessamme lomalla, mutta hän ei halunnut.

– Meillä ei enää tehdä aloitteita puolin eikä toisin. Ainoastaan huonokuntoisuus on se, mikä on esteenä seksin harjoittamiseen. Että älkää vaan luulko, että ikä on se, mikä seksuaaliset halut pois vie.

Lisää kyselyn tuloksia

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Kyselyyn osallistui Studio55.fi-sivustolla 6.−12.4.2011 yhteensä 1000 yli 50-vuotiasta vastaajaa.

61 prosenttia heistä oli naisia ja 39 prosenttia miehiä. 53 prosenttia vastaajista oli 55−64-vuotiaita, 28 prosenttia alle 55-vuotiaita, 17 prosenttia 65−74-vuotiaita ja 2 prosenttia yli 75-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja