Kysely: Oletko kohdannut rattiraivoa – kerro tarinasi

Rattiraivosta kuulee tarinoita, mutta oletko itse joutunut rattiraivoajan kynsiin? Onko sinulle näytetty kansainvälisiä käsimerkkejä tai tööttäilty ilman syytä? Kerro omakohtainen tarinasi.

Oletko todistanut tilannetta, jossa moottoriajoneuvon kuljettajalla on mennyt hermot ja kiehahtanut yli? Tai oletko itse joutunut rattiraivoajan käsittelyyn. 

Kerro tarinasi, julkaisemme sen koosteessa myöhemmin Autot-sivuilla.

Pelottava rekka

"Olin vaihtamassa kaistaa, tilaa oli riittävästi, mutta takaa tuleva rekka oli sitä mieltä, että en saa mennä hänen eteensä. En ihan ehtinyt saada autoa kokonaan kaistalle, koska rekka ei vain voinut antaa tilaa.

Rekka alkoi "töniä" autoani. Katsoin ihmeissäni kuskia, joka vain katseli muualle. En uskaltanut nousta autosta ihmettelemään asiaa, koska pelkäsin, että kuski tekee jotain pahempaa.

En saanut edes rekkaria ylös, koska olin niin kauhuissani. Olisi kannattanut ilmoittaa rekkakuskin työnantajalle millaisia kuskeja hänellä on töissä."

Hullu kuristaja

"Olin kävelemässä illalla kotiin poikaystäväni kanssa, kun auto ajoi vastoin liikennesääntöjä suoraan pyöräilijän päälle. Pyöräilijä lensi pyörän selästä ja autoilija tuli autosta ulos raivoissaan ja rupesi huutamaan pyöräilijälle.

Me puutuimme tilanteeseen, koska olimme nähneet mitä tapahtui, ja että syy oli autoilijan. Autoilija kääntyi meitä kohden huutaen ”mitä helvettiä tekin siinä saatana", ja alkoi töniä ja repiä poikaystävääni. Minä otin autoilijaa käsivarresta ja huusin, että lopeta, jolloin hän kääntyi minua kohti ja alkoi kuristaa minua. Poikaystäväni repi miehen irti ja hän pakeni autoonsa ja kaasutti pois.

Soitimme poliisit paikalle ja annoimme vaillinaisen rekkarin ja auton tiedot. En tiedä saiko poliisi miestä koskaan kiinni. Itse kävin seuraavana aamuna lääkärissä ruhjeiden takia ja toimitin todistuksen poliisille.

Tilanteeseen puuttuminen ei kaduta, vaikka sattuikin, koska en ole varma mitä autoilija olisi tehnyt pyöräilijälle, ellemme olisi puuttuneet tilanteeseen."


Lue myös:

    Uusimmat