Brittimediat: Prinsessa Catherine piipahti ihmisten ilmoilla näyttäen "iloiselta, rentoutuneelta ja terveeltä"

Salaliittoteoriat vellovat brittihovin ympärillä – missä on prinsessa Catherine? 6:57
Salaliittoteoriat vellovat brittihovin ympärillä – missä on prinsessa Catherine?

The Sunin haastattelema lähde väittää nähneensä prinsessa Catherinen viikonloppuna ihmisten ilmoilla hyvinvoivana.

Brittilehti The Sun kertoo, että terveydentilallaan huolta herättänyt prinsessa Catherine  olisi nähty kotinsa lähellä sijaitsevalla Windsor Farm Shop -maatilakaupalla lauantaina. Catherinen väitetysti nähnyt lähde kertoo lehdelle, että prinsessa, jonka kerrotaan olleen liikkeellä puolisonsa prinssi Williamin  kanssa, näytti "iloiselta, rentoutuneelta ja terveeltä". 

– Catherine oli ostoksilla Williamin kanssa ja hän näytti iloiselta ja hyvinvoivalta. Lapset eivät olleet heidän kanssaan, mutta on todella hyvä merkki, että hän oli tarpeeksi terve mennäkseen kauppaan, silminnäkijä sanoo The Sunin haastattelussa.

Voit katsoa videon ja kuvat Catherinen ja Williamin ostostuokiosta täältä.

Catherinen terveydentila on ollut alkuvuonna laajasti otsikoissa. Tammikuun puolivälissä brittihovi ilmoitti Catherinen käyneen läpi vatsan alueen leikkauksen, jonka jälkeen hänen oli pysyttävä sairaalassa lähes kaksi viikkoa. Kotiin päästyään Catherine on jatkanut toipumistaan, ja on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. 

Syytä vatsan alueen leikkaukselle ei ole tarkennettu, ja spekulaatiot Catherinen terveydentilasta ovat käyneet kuumana. Hovi on ollut äärimmäisen vähäsanainen Catherinen voinnista, ja kansalle on kerrottu ainoastaan muutamaan otteeseen, että prinsessa "voi hyvin" ja että hänen toipumisensa edistyy. 

Lähteet, joiden kerrotaan olevan läheisiä Catherinelle ja Williamille, kertoivat taannoin The Sunday Times -lehdelle, että Catherine haluaa todennäköisesti kertoa yleisölle terveydentilastaan, mutta vasta sitten, kun hän on palannut edustustehtäviinsä. 

Kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen sanoi perjantaina 15. maaliskuuta Viiden jälkeen -ohjelmassa, ettei brittihovissa olla kovin hyviä terveydentilasta informoimisessa. Hän totesi, ettei täydellinen hiljaisuus tällaisessa tilanteessa ole tätä päivää. 

Hän kuitenkin huomautti, että myös kuninkaallisilla on oikeus sairastaa rauhassa ja pitää terveystietonsa itsellään. 

Uskon, että heilläkin oli ajatuksena, että näin tehdään, mutta he menivät vähän liian pitkälle tässä hiljaisuuden rakentamisessa. Kaikki tapahtui yhtäkkiä niin nopealla aikataululla, vaikka puhutaankin suunnitellusta leikkauksesta, hän sanoi.

Näet Jaatisen koko haastattelun yllä olevalta videolta!

Juttua muokattu 19.3. klo 9.26: Lisätty linkki The Sunin videoon ja kuviin. 

Lue myös:

    Uusimmat