Kyseenalainen ulosajo puhutti Roomassa – José Mourinho harmitteli HJK:n epäonnea: "Olen pahoillani"

Helsingin Jalkapalloklubin vierailu maineikkaalla Rooman Stadio Olimpicolla päättyi murheellisesti 0–3-tappioon AS Romaa vastaan. Pirteästi aloittaneen helsinkiläisvieraan urakka vaikeutui jo alle vartin pelin jälkeen, kun kapteeni Miro Tenho ajettiin kentältä punaisella kortilla.

Lopulta ottelussa ei käynyt epäselväksi valtavaa taloudellista ja urheilullista etumatkaa, joka isäntäjoukkue AS Romalla oli pelatessaan yli 60 000 katsojan edessä.

Argentiinalaistähti Paulo Dybala iski maalin 47. minuutilla heti ensimmäisellä kosketuksellaan tultuaan tauolla vaihdosta kentälle, ja avausmaalin alustanut Lorenzo Pellegrini tuplasi johdon vain kaksi minuuttia myöhemmin.

– 46 minuuttia pelattu se oli 1–0 ja heti perään tuli 2–0. Se oli tuloksen puolesta siinä, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela summasi.

Giallorossin umpisolmun avautuessa HJK oli pelannut jo yli puoli tuntia ottelusta vajaamiehisenä, sillä kapteeni Miro Tenho ajettiin kentältä videotarkistuksen jälkeen 14. minuutilla. Toppari joutui taklaamaan läpiajoon pyrkinyttä Andrea Belottia, joka oli päässyt iskemään väliin Lucas Lingmanin heikkoon syöttöön.

Tenho sai aluksi vain keltaisen kortin, mutta Radu Marian Petrescu kävi katsomassa vielä uusinnan näytöltä, ja totesi Tenhon estäneen Belottilta ilmeisen maalintekopaikan. Ratkaisu ei ollut oikeusmurha mutta silti kyseenalaistettavissa.

– Oli itsestään selvää, että joudumme ottamaan vastaan paljon (AS Roman hyökkäyksiä). Punainen kortti tietysti muutti pelin täysin, Koskela summasi.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho tunsi sympatiaa suomalaisjoukkuetta kohtaan.

– Olen pahoillani HJK:n puolesta, koska he aloittivat hyvin ja heillä oli vaikeaa, kun he joutuivat pelaamaan kymmenellä miehellä. VAR teki kuitenkin oikean päätöksen, mutta olen ollut noissa tilanteissa valmentajana, ja ne ovat rankkoja hetkiä valmentajalle ja pelaajille, portugalilaisluotsi summasi.

Kaiken seurajalkapallossa voittanut Mourinho myönsi ottelun olleen vaikea Romalle. Hän piti joukkueensa pelaamista ylivoimatilanteessa liian passiivisena ja tehottomana.

– Meillä oli väärä asenne ja pelasimme pitkään kuin olisimme pelanneet 11 pelaajaa vastaan, Mourinho totesi.

Mourinho kuvaili taktista vääntöään ottelun alla kehumaansa Koskelaa vastaan seuraavasti.

– Valmentajan on yritettävä piilottaa joukkueensa heikkoudet parhaansa mukaan. Se tarkoittaa myös vahvuuksista parhaan irti saamista. Samalla toiset valmentajat tutkivat ja opiskelevat meitä, niin kuin mekin vastustajiamme, joten se on yhtä palapeliä, Mourinho kuvaili.

Koskela nosti ottelun jälkeen esiin, että HJK:lla oli paikka iskeä pallo maaliin vajaamiehisenäkin 0–0-tilanteessa. Ylös nousseen Arttu Hoskosen pusku David Brownen mainioon keskitykseen kolahti kuitenkin tolppaan.

AS Roman kolmannen osuman viimeisteli Andrea Belotti 68. minuutilla HJK-peliin toipuneen tähtipelaaja Nicolò Zaniolon syötöstä.

HJK on aloittanut Eurooppa-liigan lohkovaiheen kahdella tappiolla. Avausottelussa kotonaan espanjalaista Real Betisiä vastaan joukkue kärsi 0–2-tappion.

Seuraavassa Eurooppa-liigan ottelussaan HJK kohtaa kotonaan bulgarialaisen Ludogoretsin.