Yksi tilasto kertoo, miten täydellisesti Juventus floppasi – valmentaja ihmeissään: "On vaikea selittää, miksi"

Mestarien liigan pudotuspelivaiheen suurimpia yllätyksiä nähtiin keskiviikkona, kun ranskalaisseura Olympique Lyonnais eli Lyon venyi kotonaan komeaan voittoon Torinon jättiläisestä Juventuksesta. 

Keväällä 2010 aina välieriin yltänyt Lyon ei ole selviytynyt Mestarien liigassa kahdeksaan parhaan joukkoon tasan kymmeneen vuoteen. ´Nyt seura on kuitenkin askeleen lähempänä tempun toistamista, sillä keskiviikkona Rudi Garcian luotsaama nippu kaatoi Juventuksen 1–0.

Etenkin ensimmäisellä puoliajalla ottelussa loistanut Lyon ei kuitenkaan poksautellut samppanjapulloja vielä auki.

– Jos haluamme jatkoon, meidän on tehtävä maali toisessa osaottelussa, Garcia paalutti ottelun jälkeen.

Garcian puheista paistaa, että hän ei pidä 1–0-johtoa Torinoon lähdettäessä erityisen tukevana.

– Emme päästäneet maalia kotona, mikä on aina tärkeää pudotuspelivaiheessa, mutta minua harmittaa, että emme saaneet tehtyä toista maalia ensimmäisellä puoliajalla, kun meillä oli siihen mahdollisuudet.

Vaikka vain Lucas Tousart löysi jaksolla maalijyvän, Garcia kehui puoliaikaa lähes täydelliseksi.

– Toisella puoliajalla jouduimme enemmän paineen alle ja oli vaikeaa pitää palloa. Ja kun saimme sen, emme olleet vaarallisia, entinen AS Roma -luotsi arvioi.

Ei yhtään laukausta maalia kohti

Juventuksen kannalta huolestuttavinta oli se, ettei se onnistunut laukomaan ottelun aikana kertaakaan Anthony Lopesin vartioimaa maalia kohti.

Torinolaisten valmentaja Maurizio Sarri oli ottelun jälkeen ymmällään omiensa apeasta esityksestä.

– On vaikea selittää, miksi syöttelimme palloa niin vaisusti ensimmäisellä puoliajalla. Tällä tavalla vastustajat iskevät ja me kärsimme, Sarri sanoi.

Sarrin mukaan joukkueelta puuttui tarvittava aggressiivisuus.

– Sitten meillä oli epäonninen episodi tilanteessa, jossa päästimme maalin, kun pelasimme hetkellisesti kymmenellä miehellä.

Lyonin ja ottelun ainokainen todella syntyi Juventuksen pelatessa vajaalla. Tähtitoppari Matthijs de Ligt oli samaan aikaan kentän laidalla hoidettavana saatuaan verisen osuman päähänsä. Kun hollantilainen palasi kentällä, taululla oli jo Lyonin 1–0-johtolukemat.

Sarrin mukaan Juventuksen pelaajat sortuivat ottelussa heikon pallonliikuttelun lisäksi pelaamaan taktisesti väärillä paikoilla. Ote parantui toisella puoliajalla, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Paulo Dybala, jonka loppuhetkien osuma liputettiin paitsioksi.

– Harjoituksissa liikumme paljon paremmin ja nopeammin, Sarri hämmästeli.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan 17. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat