AS Roma laittoi HJK:n nippuun toisella puoliajalla – alkuminuuttien ulosajo rampautti helsinkiläisten saumat

HJK haastoi yhden Euroopan suurimmista, kun AS Roma odotti kotikentällään Eurooppa-liigan lohkovaiheen toisen kierroksen ottelussa. Epäselvyyksiä ei lopulta jäänyt, vaan kotijoukkue takoi loppulukemiksi toisella puoliajalla 3–0.

AS Roma jätti avauksestaan pois Serie A:ssa maaleja paukuttaneet Paulo Dybalan ja Tammy Abrahamin. Roma hävisi Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauksessa yllättäen viime viikolla Ludogoretsille Bulgariassa. HJK puolestaan koki 0–2 -kotitappion Real Betisiä vastaan viime viikon torstaina.

HJK aloitti ottelun varsin pirteästi. Santeri Hostikka pääsi kokeilemaan kahdesti kuuden minuutin kohdalla hyvästä paikasta, mutta jälkimmäinen laukaus tuhahti taivaan tuuliin. Hostikan ilta jäi torstaina valitettavan lyhyeksi.

Syynä oli nimittäin HJK:n Miro Tenhon saama punainen kortti vain 12 peliminuutin jälkeen. Tenho pysäytti Roman Andrea Belottin ollessaan alin mies. Ensin tuomiona oli keltainen, mutta päätuomari tarkisti tilanteen myös VARin kautta.

Lopputuloksena Tenho ulos, ja HJK miesvajaalle ennen kuin oli edes vartti pelattu.

Hazard antoi mahdollisuuden ihmeeseen

Ottelun kuva muuttui tästä johtuen täysin. Pirteä ja ennakkoluuloton HJK pakotettiin muuttamaan pelisuunnitelmaansa puolustavammaksi. Päävalmentaja Toni Koskela vaihtoi hyvin aloittaneen Santeri Hostikan 23. minuutilla puolustavampaan Matti Peltolaan.

Roma alkoi luonnollisesti vyöryttämään ylivoimaisena ottelun painopistettä kohti klubilaisten päätyä. HJK-maalivahti, Celticistä lainalla pelaava Conor Hazard pelasi aivan uskomattomalla tasolla koko ensimmäisen puoliajan. Hän pysäytti useita vaarallisia laukauksia ja toimi HJK:n viimeisenä lukkona.

HJK sai ensimmäisellä puoliajalla vielä oman huippupaikkansa, kun Arttu Hoskonen puski pallon tolppaan keskityksen seurauksena.

Avauspuolikas oli helsinkiläisille täydellinen puolustusvoitto. Maalittomana tauolle.

Toisen puoliskon shokkialku

Jose Mourinhon käskemä AS Roma reagoi ensimmäisen puoliajan tehottomuuteen, kun jälkimmäiselle nelivitoselle kentälle asteli ehkä hieman helsinkiläisvinkkelistä pelättykin Paulo Dybala.

Tähtipelaaja tarvitsi yhden kosketuksen palloon, kun peli oli 1–0 kotijoukkueelle. Näyttävän syöttökuvion päätteeksi suora veto rangaistusalueen rajalta vasurilla alakulmaan.

Shokkihoito jatkui vain pari minuuttia myöhemmin, kun 49. peliminuutilla Lorenzo Pellegrini ohjasi pallon rinnallaan verkkoon. Ottelun jännite katkesi suurimmilta osin kotijoukkueen toiseen maaliin.

Myös Andrea Belotti kuritti lähietäisyydeltä HJK:ta 68. minuutilla. Belotti iski ensimmäisen maalinsa Roma-paidassa.

Enempää ei osumia Roomassa nähty. AS Roma vei torstai-illan ottelun lopulta 3–0.

Näin jatketaan

HJK jatkaa tappion myötä Eurooppa-liigan C-lohkon viimeisenä pisteettä. AS Roma nousi kolmella pisteellä kolmanneksi.

Real Betis voitti odotetusti Ludogoretsin kotonaan ja jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

HJK:n seuraava lohkopeli Eurooppa-liigan osalta on torstaina 6. lokakuuta, kun bulgarialaiset saapuvat vieraaksi Helsinkiin.