Mainos

Kymmeniä suomalaisia höynäytettiin – ihmiset ostivat netistä pelikonsoleita, joita ei ollut edes olemassa

– Mies myi netissä moneen kertaan pelikonsolin, jota ei edes omistanut – älä maksa nettiostoksia ennen kuin olet nähnyt tuotteen!

Näin alkaa Helsingin poliisilaitoksen viime perjantaina julkaisema Facebook-päivitys. Päivityksessä kerrotut tapahtumat juontavat juurensa lokakuulle, jolloin poliisi vastaanotti rikosilmoituksen netistä ostetusta pelikonsolista, jota ei ollut koskaan saapunut.

Poliisin mukaan ostaja oli maksanut sovitun summan myyjän tilille, ja myyjä oli luvannut postittaa tuotteen. Epäilykset kuitenkin heräsivät, kun tuotetta ei alkanut kuulua.

– Postissa selvisi, ettei pakettia ollut koskaan edes lähetetty. Myyjä oli tässä vaiheessa poistanut käyttäjätilinsä sivustolta, jolla kaupat oli tehty, poliisi kertoo.

Poliisin tarkemmissa tutkimuksissa selvitettiin myyjän antamien tilitietojen perusteella, että myyjä oli valehdellut nimensä myynti-ilmoituksessa. Lisäksi hän oli vastaanottanut useita samansuuruisia tilisiirtoja eri henkilöiltä – myös kuusi muuta ihmistä oli tehnyt kaupat samasta pelikonsolista.

Poliisi tavoitti 25-vuotiaan huijarimyyjän. Hänen epäillään syyllistyneen tämän syksyn aikana yhteensä yli kolmeenkymmeneen petokseen, jotka on tehty vastaavalla tavalla. Poliisin mukaan mies on otettu kiinni ja nyt vangittu.

Poliisin vinkit nettiostoksiin

1. Netistä ostettua tuotetta ei kannata maksaa ennen kuin sen on nähnyt.

2. Mikäli mahdollista, kaupat on hyvä tehdä kasvokkain.

3. Jos tuote täytyy postittaa, suositellaan maksutavaksi postiennakkoa.

4. Hälytyskellojen pitäisi soida, jos myyjällä on hirveä kiire kaupanteossa tai hänellä on käytössä prepaid-liittymä.

5. Numerotiedusteluun kannattaa tehdä kysely myyjän numerosta tai tarkastella hieman sosiaalisesta mediasta, löytyykö myyjän ilmoittamalla nimellä ja paikkakunnalla sopivaa henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.