Mainos

Kymmeniä kuollut ilmaiskussa Bagdadissa

Useita kymmeniä ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut liittouman iskussa Bagdadissa.

Yli 50 irakilaista on kuollut ja ainakin 49 haavoittunut bagdadilaiselle torille osuneessa ilmaiskussa, sanovat arabitelevisiokanavat Al-Jazeera ja Al-Arabiya.

Bagdadilaisen sairaalalähteen mukaan kuolleita olisi 30 ja haavoittuneita liki 50. Uutistoimisto Reutersin haastattelema lääkäri kertoi puolestaan laskeneensa jo 55 ruumista. Hänen mukaansa suurin osa uhreista oli naisia, lapsia ja vanhuksia. Televisiokuvissa nähtiin useita kuolleita ja haavoittuneita sekä tuhoutuneita rakennuksia ja järkyttyneitä silminnäkijöitä. Myös Irakin tiedotusministeriön edustajat kertovat useiden siviilien kuolleen ja loukkaantuneen Bagdadiin tehdyssä ilmaiskussa.

Al-Jazeera-television mukaan ilmaisku osui al-Nasserin torille kaupungin länsiosassa. Abu Dhabin television mukaan torille osui todennäköisesti risteilyohjuksia. Jos tieto pitää paikkansa, kyseessä olisi tiettävästi tuhoisin siviileihin osunut isku Irakin sodassa.

Liittouman edustajat eivät tuoreeltaan kommentoineet tietoja iskusta. Aiemmin viikolla Bagdadissa asuinalueella tapahtuneesta räjähdys johtui amerikkalaisten mukaan Irakin omasta ohjuksesta.

Aiemmin tänään Yhdysvaltain johtaman liittouman Bagdadiin tekemässä ohjusiskussa kuoli kahdeksan siviiliä ja yli 30 loukkaantui. Liittouma on jatkanut Bagdadin pommittamista pitkin päivää ja iskut ovat kiihtyneet illan mittaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.