Mainos

Kymmenettuhannet kokoontuivat shiiajohtajan hautajaisiin Irakissa

Irakissa tunnelmat ovat edelleen jännittyneet perjantaisen pommi-iskun jäljiltä.

Irakissa kymmenettuhannet ihmiset ovat osallistuneet autopommi-iskussa kuolleen shiiajohtajan hautajaiskulkueeseen Bagdadissa.

Mohammed Baqir al-Hakim oli shiiojen suurimman puolueen johtaja. Perjantaisessa Najafin pommi-iskussa sai hänen lisäkseen surmansa lähes 90 ihmistä, ja ainakin 125 haavoittui.

Huomenna Hakimin ruumis kuljetetaan shiiojen pyhään kaupunkiin Kerbalaan, jossa järjestetään vastaava kulkue. Hänet haudataan Najafiin ylihuomenna.

Neljä miestä, kaksi irakilaista ja kaksi saudia, on pidätetty perjantaisesta autopommi-iskusta epäiltyinä. Miehillä arvellaan olevan yhteyksiä al-Qaida-verkostoon. Molemmat irakilaiset työskentelivät Saddam Husseinin hallinnon palveluksessa, saudit puolestaan ovat wahhabiitteja, jotka edustavat islaminuskon äärilaitaa.

Najafissa jälleen levotonta

Irakissa Najafin kaupungissa levottomuudet jatkuivat tänään, kun shiiajohtaja Moqtada Sadrin henkivartijat ampuivat ilmeisesti erehdyksessä kaksi ihmistä ja haavoittivat vaikeasti kahta.

Välikohtaus sattui lähellä Sadrin taloa, jonne vartijat olivat pystyttäneet väliaikaisen tiesulun. Äiti ja isä olivat viemässä tytärtään ja tämän aviomiestä autolla läheiseen sairaalaan, ja ilmeisesti he luulivat Sadrin miehiä rosvoiksi ja kiihdyttivät vauhtiaan. Koska perheen auto ei pysähtynyt varoituksista huolimatta, Sadrin vartijat avasivat tulen.

Poliisi etsii kolmea pommiautoa Najafissa


Irakin poliisi etsii parhaillaan Najafin kaupungista kolmea räjähteillä lastattua autoa, kertoivat maan viranomaiset.

-Olemme saaneet tietoja, joiden mukaan kolme tällaista ajoneuvoa on saapunut Najafiin. Olemme aloittaneet niiden etsinnät, kertoi majuri Tariq Jamei.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.