Kymmenen oudointa oikeusjuttua maailmalta − Näissä riitti lainoppineilla pähkäiltävää!

Ihmiset ympäri maailmaa rasittavat oikeuslaitosta mitä eriskummallisimmilla tapauksilla. Professori Gary Slapper kokosi kymmenen oudointa syytejuttua tosielämästä. Lue ja hämmästy!

Surkea petikumppani

Vuonna 2005 brasilialainen nainen haastoi oikeuteen oman aviomiehensä, koska tämä ei kyennyt tuottamaan vaimolleen orgasmeja. Vaimon mukaan yhdyntä loppui joka kerta siihen paikkaan, kun mies saavutti itse huipun. Vaimon oli kestettävä jälleen yksi pettymys, kun oikeus hylkäsi syytteen.

Laiton seksilelu

Intian oikeuslaitos sai vuonna 2007 selvitettäväkseen kiperän kysymyksen: onko värisevä kondomi ehkäisyväline vai seksilelu? Kyseisiin kondomeihin on asennettu patterikäyttöinen laite.

Vastustajien mukaan erikoinen kondomi on yhtä kuin seksilelu ja täten laiton Intiassa. Valmistaja puolestaan väittää tiukkaan, ettei kyse ole muusta kuin ehkäisyvälineestä.

Asemavaras

Yorkshirelainen purku-urakoitsija Reginald Sedgwick sai vuonna 1972 syytteen Cleckheatonin rautatieaseman varastamisesta. Syytetyn väitettiin tuhonneen käytöstä poistetun kivirakennuksen sekä repineen irti alueelta 24 tonnia kiskoja.

Sedgwick myönsi tekonsa, mutta lisäsi, että hän hoiti homman tuntemattoman, kolmannen tahon puolesta. Purku-urakoitsijan lakimies onnistui saamaan asiakkaalleen vapauttavan tuomion.

Sielu kaupan

Kiinan Shanghain kupeessa asuva nuorimies laittoi vuonna 2006 sielunsa myyntiin internetin huutokauppasivustolle. Huutokaupan pitäjä poisti erikoisen ilmoituksen sukkelaan. Huutokauppa saisi jatkua vain, mikäli myyjä onnistuu hankkimaan "korkeammalta taholta" kirjallisen luvan sielunsa myymiseen.

Räjähtävä pönttö

Frank D'Alessandro nosti vuonna 2004 syytteen New Yorkin kaupunkia vastaan koskien saamiaan vakavia vammoja. Mies haavoittui wc-kopissa, kun istuin räjähti hänen allaan ja haljennut posliini pureutui suoraan hänen takapuoleensa.

D'Alessandro vaati korvauksia viiden miljoonan dollarin edestä. Kovan onnen kaveri perusteli vaatimuksiaan raskaalla fysioterapialla, jossa hän on joutunut sittemmin käymään joka aamu ennen töihin lähtöä.

Katteeton palkinto

Cathy McGowan, 26, oli haljeta liitoksistaan kuultuaan, että hän oli voittanut Radio Buxton -radiokanavan tietokilpailussa räyheän menopelin, Renault Clion. Voitonhuuma vaihtui järkytykseen, kun palkintoaan noutamaan saapuneelle naiselle selvisi, että kyse oli luksusauton pienoismallista.

McGowan haastoi vuonna 2001 radioaseman oikeuteen. Derby County Court oli haastajan kanssa samaa mieltä ja määräsi jo toimintansa lopettaneen yhtiön maksamaan McGowanille oikeaa Renault Clion -autoa vastaavan rahasumman.

Syntipukkina Jumala

Romanialainen Pavel M. oli vuoteen 2005 mennessä ehtinyt istua vankilassa 20 vuotta, kun hän keksi haastaa oikeuteen itse Jumalan. Harras baptisti perusteli toimiaan sopimuksella, jonka hän oli solminut Jumalan kanssa. Murhamies sanoi suorittaneensa oman osuutensa muun muassa rukoilun muodossa, ja vastineeksi Jumalan olisi pitänyt puolestaan suojella karitsaansa ongelmilta.

Televisio lihotti

Timothy Dumouchel Winconsinista haastoi vuonna 2004 oikeuteen televisioyhtiön. Perheenisän mukaan yhtiö oli tehnyt hänen vaimostaan lihavan ja lapsistaan laiskoja kanavasurffaajia.

− Olemme katsoneet televisiota joka päivä viimeisten neljän vuoden ajan, ja sen vuoksi vaimoni on lihava, ja minä poltan ja juon päivittäin, mies tilitti.

Kaksi lakimiestä hoiti tapausta hetken aikaa, mutta oikeussaliin asti Dumouchel ei vaatimuksineen koskaan päässyt.

Nimikiista

Kiinalainen isä ei onnistunut saamaan lain puitteissa läpi pyyntöään nimetä poikansa näppäimistömerkillä @. Kielteinen päätös perustui siihen, että kaikki Kiinassa annettavat nimet pitää pystyä kääntämään mandariinikiinaksi.

Kohtalokas haukotus

Sri Lankalainen tuomari A K M Patabendige raivostui syyskuussa 2004 käydyn oikeuskäsittelyn aikana, kun syytetty alkoi kesken kaiken venytellä ja haukotella. Tuomari katsoi, että syytetty halvensi käytöksellään oikeutta, ja tuomitsi tämän siltä istumalta vuoden vankeuteen.

Kuvat: Colourbox.com

Lähde: http://business.timesonline.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat