Kymmenen kansainvälistä huippukokkia Hans Välimäen Chez Dominiqueen

Keittiömestari Hans Välimäen ravintola Chez Dominique tuo Helsinkiin kymmenen kansainvälistä huippukokkia seuraavien kymmenen kuukauden aikana.

Syksyllä 2012 Dominiquen keittiöön astuvat entinen biokemisti Anatoly Komm Varvary-ravintolasta Moskovasta, Etelä-Ranskan kuumin keittiömestari Mauro Colagreco Mirazur-ravintolasta Mentonista, Zürichin ylpeys Heiko Nieder The Dolder Grand -hotellista ja Milanon ihmemies Carlo Cracco. Kukin vieraista tekee nimikkomenunsa ainoastaan yhtä iltaa varten.

– Keittiömestarivierailut ovat Chez Dominiquessa jo kunniakas perinne: ravintolassa on koettu aikaisemminkin vuosien varrella huikeita vierailuja maailman parhaista ravintoloista. Erikoisilloissa ovat keittäneet ravintola Noman René Redzepi, Oud Sluisin Sergio Herman, Aquan Sven Elverfeld ja monet muut ystävämme, kertoo Hans Välimäki.

Huippukokkeja huippumeriiteillä

Vierailusarjan aloittaa 30. elokuuta Anatoly Komm Varvary-ravintolasta Moskovasta. Varvary on äänestetty Venäjän parhaaksi ravintolaksi jo useamman vuoden ajan. Komm on entinen biokemisti, joka jätti lupaavan akateemisen uransa keskittyäkseen täysin rinnoin keittiötaiteeseen. Luvassa on kaikkea muuta kuin perinteistä venäläistä melankoliaa.

25. syyskuuta vieraileva argentiinalaissyntyinen Mauro Colagreco on ammentanut oppinsa muun muassa keveydestään tunnetulta Bernard Loiseaulta ja ”nykyranskan suurimmalta keittiö-idolilta” Alain Passardilta.

6. lokakuuta Dominiquessa nähdään saksalaissyntyinen Heiko Nieder, joka on kolunnut läpi kaikki Saksan arvostetuimmat ravintolat ja ollut avaamassa legendaarista VAU-ravintolaa Berliiniin. Muutama vuosi sitten Heiko päätti karistaa Saksan pölyt yltään ja siirsi kattilansa Zürichiin luksushotelli The Dolder Grandiin: juuri nyt koko Sveitsi kohisee hänestä.

10. lokakuuta Dominiqueen saapuva Carlo Cracco on Italiassa käsite ja superjulkkis, jonka kokkaaminen on herkkää, uniikkia ja tunteita herättävää. Cracco tunnetaan Italiassa myös Master Chef-tv-ohjelman tuomarina.

Loput kuusi keittiömestaria julkistetaan loppuvuodesta 2012. Yhdeksän ruokalajin menu maksaa 169 euroa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja