Kymmenen Eidiä juhlistanutta palestiinalaista menehtyi Israelin ilmaiskuissa – perheen viisikuinen vauva pelastettiin ainoana romahtaneen talon raunioista

14:11
Israelin ja Palestiinan konfliktin juuret ovat syvällä historiassa – kenellä on ratkaisun avaimet?

Vain muutaman kuukauden ikäisen vauvan kerrotaan selvinneen Israelin armeijan tekemästä ilmaiskusta johtuneen talon romahduksesta Gazassa, jossa Independentin uutisen mukaan menehtyi kymmenen perheen muuta jäsentä, mukaan lukien kahdeksan lasta. 

Pelastustyöntekijät löysivät pienen vauvan edelleen puristautuneena menehtyneen äitinsä rinnuksilta kolmikerroksisen talon raunioista.

Talo romahti Eidiä eli ramadanin loppua juhlistaneen palestiinalaisperheen ympäriltä. Kaikkiaan kymmenen ihmistä menehtyi. Kahdeksan lapsen lisäksi menehtyi kaksi äitiä, jotka olivat kälyjä keskenään.

Perheen nuorimmainen, viisikuukautinen Omar-vauva kuitenkin selviytyi.

Iskuissa kuollut jo 50 lasta

Aiemmin uutisoidun mukaan viranomaislähteet kertovat, että kuolonuhrien määrä on ylittänyt Gazassa viikon aikana 180. Joukossa on yli 50 lasta.

Independentin mukaan Israelin puolella on raportoitu kymmenen kuollutta, joista kaksi olisi lapsia. Rakettihyökkäysten jäljiltä kuusi ihmistä on uutisen mukaan kriittisessä tilassa.

Gazan kaistan ilmaiskut ovat nyt jatkuneet viisi yötä. Israelin armeijan mukaan sen tekemien ilmaiskujen sarja on armeijan mittavimpia koskaan alueelle tehdyistä.

Ilmaiskut ovat vastaus tuhansiin militanttien Israelin puolelle ampumiin raketteihin.

Ei ennakovaroitusta

Vaikka Israelin armeija on vakuutellut yrittävänsä välttää siviiliuhrien aiheutumista, Eidiä juhlistaneelle perheelle ilmaisku tuli silti kohtalokkaana yllätyksenä.

Perheen isä Mohammed al-Hadidi ei ollut mukana juhlissa iskun tapahtuessa. Hänen vaimonsa oli kuitenkin pommituksista huolimatta halunnut viettää islamilaista juhlaa, johon hän oli ottanut mukaan myös perheen neljä nuorta lasta. 

Äiti oli halunnut juhlaillallisen jälkeen jäädä lastensa kanssa kälynsä luokse yöksi.

– Israelilaiset eivät ennakoineet iskua mitenkään. Ei varoituslaukausta tai -soittoa, perheen isä sanoi Independentin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja