Mainos

KymiRingin kesän testit ratkaisevat MotoGP-osakilpailun kohtalon – suomalaispomo ja tähtikuljettaja hinkuvat radalle: ”Tätä on odotettu jo liian pitkään”

2:20
Katso videolta, mitä MotoGP-varikolla tuumitaan KymiRingistä!

Suomen MotoGP-osakilpailu tulee askelta lähemmäs, kun KymiRing-radalla on määrä ajaa luokan testit elokuussa. Moottoriurheilupiireissä odotetaan pitkään vireillä olleen ratahankkeen toteutumista kuumeisesti.

KymiRingin asvaltointityöt alkavat ensi kuussa, testit ajetaan puolestaan elokuussa. MotoGP-luokan kilpailuja ajetaan nykyisten suunnitelmien mukaan ainakin vuosina 2020-2024.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt KimiRing-hankkeeseen liikuntapaikka-avustusta yhteensä 6,5 miljoonaa euroa. 

– Kyllähän tätä on odotettu jo liian pitkään. On hienoa, että valtionkin osalta tulee tukea. Kaikki ansaitaan: moottoriurheilu on lisännyt Suomen tunnettavuutta, KTM Ajon tallipäällikkö Aki Ajo sanoi MTV Urheilulle.

– Pakkohan se on uskoa, että testit ajetaan tänä vuonna ja kilpailu 2020. Jännitystä alkaa olla ilmassa.

KymiRing on herättänyt keskustelua muuallakin kuin Suomessa. MotoGP:n MM-sarjaa johtava Marc Marquez odottaa uutta osakilpailua innolla.

– Tämä on upea uutinen. Toivon, että Suomessa ajetaan tulevaisuudessa. Olen vieraillut Helsingissäkin useita kertoja, Repsol Honda Teamin kuljettaja tuumi.

MotoGP:n Suomen osakilpailua kaavailtiin ensin tämän vuoden kesäksi, mutta rataa ei saatu valmiiksi tarpeeksi ajoissa. Suomen osakilpailun kannalta on siis elintärkeää päästä testaamaan elokuussa. Jos testit eivät toteudu, myös kilpailu siirtyy. 

– KymiRing saadaan ensi vuoden kisakalenteriin, kun Kansainvälinen moottoriliitto on sen ensin hyväksynyt. Tosin, jos Suomessa ei päästä tänä vuonna testaamaan, meidän täytyy odottaa vielä vuosi. Suomessa on vuosittain vain muutama kuukausi mahdollisuus käyttää rataa, MotoGP:n promoottori Dorna Sportsin urheilutoimenjohtaja Carlos Ezpeleta painotti. 

Dorna tekee päätöksen Suomen osakilpailun ajankohdasta testien jälkeen. Sitä on kaavailtu vuoden 2020 heinäkuun loppuun tai elokuun alkuun. 

80 prosenttisesti valmis

KymiRing tiedotti tammikuussa radan olevan 80 prosenttisesti valmis. Ratayhtiön mukaan GP-rata saadaan aikataulussa testikuntoon, mutta elokuussa joudutaan käyttämään varikkorakennuksen sijaan siirrettäviä tiloja.

Rata oli läpiajettavassa kunnossa viime juhannuksena, asvaltointi päästään aloittamaan ensi kuussa. 

KymiRingiin on käytetty noin 14 miljoonaa euroa. Myönnettyjä ja käyttämättömiä valtionapuja on 4,6 miljoonaa euroa, joista 4,1 kohdistuu GP-rataan. KymiRingille on kaavailtu myös speedwayta, enduroa ja rallicrossia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja