Mika Kallio otti ensikosketuksen KymiRingiin: "Ei ole mistään helpoimmasta päästä"

2:33
Videolla Mika Kallion tuoreet kommentit KymiRingistä.

MotoGP:n KTM:n testikuljettajana ja pitkän uran lajin parissa tehnyt Mika Kallio otti ensituntumaa kotimaiseen KymiRingiin. Radalla on tarkoitus ajaa ensi vuonna MotoGP:n MM-sarjaa. Kallio kertoi omat mielipiteensä radasta MTV Urheilulle.

Iitissä sijaitseva KymiRing on saanut kansainväliseltä autourheiluliitto FIA:lta sekä kansainväliseltä moottoripyöräliitto FIM:iltä niiden korkeimmat rataluokitukset. Radalla on täten mahdollista ajaa Formula ykkösiä, mutta ainakin ensimmäisenä vuorossa on näillä näkymin MotoGP. Radan rakennus alkoi kolme vuotta sitten ja Kallio on innoissaan sen valmistumisesta. 

– Älyttömän hienoa, että rata on saatu tähän pisteeseen. Asvaltti on pinnassa ja turva-alueet rupeavat hahmottumaan. Kymmenen vuotta sitten kuulin ensimmäisen kerran tästä projektista, niin onhan siitä ollut tähän pitkä matka, mutta täytyy nostaa hattua ja arvostaa näitä kavereita, jotka ovat uurtaneet ja vieneet tätä eteenpäin, Kallio toteaa.

– Muutama kierros päästiin ajamaan ja tietysti ei olla vielä ajettu MotoGP-kalustolla, mutta vähän on saatu fiiliksiä. Hyvältä vaikuttaa, aika haastava, näin voisi sanoa. Todella teknistä osuutta on suurin osa radasta. Ensimmäiset mutkat ja ensimmäinen sektori sekä pitkä takasuora ovat nopeita, mutta sen jälkeen alkaa todella haastava osuus. Ei ole mistään helpoimmasta päästä, Kallio kertoo.

KymiRingin osakilpailun merkitty ensi vuoden MotoGP:n kilpailukalenteriin ja 36-vuotiaalle Kalliolle kotikisassa ajaminen on upea mahdollisuus.

– Se on mielessä ollut, että olisi hienoa vielä oman uran aikana päästä ajamaan kotikisaa. Jos 15 vuotta sitten olisi kysytty, että lähtisi kotikisaa ajamaan, niin se olisi ollut aika utopiaa siinä vaiheessa, Kallio sanoo.

KymiRingillä ajetaan maanantaina testejä, joissa on mukana kaikki kuusi MotoGP-tallia. Kallio testaa KTM:n pyörällä. 

Alla olevalla videolla 360-asteista kuvaa Mika Kallion kierroksesta KymiRingillä.

2:29

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja