Kymiring-johtaja Suomea lähestyvästä MotoGP-kilpailusta: "Varmasti suurin kansainvälinen tapahtuma, mikä Suomessa järjestetään"

MotoGP:n markkinointi- ja tv-oikeuksia hallinnoiva Dorna julkaisi keskiviikkona alustavan kilpailukakalenterin ensi kaudelle. Suomen Kymiring on vuorossa heinäkuussa. Ratajohtaja Timo Pohjola kommentoi MTV Urheilulle jättikilpailun lähestymistä.

– Kyseessä on merkittävä tapahtuma Suomelle viideksi seuraavaksi vuodeksi. Se on varmasti suurin kansainvälinen tapahtuma, mitä Suomessa järjestetään vuosina 2020-2024, Pohjola sanoo.

MotoGP testasi uutta rataa elokuussa. Arvokasta tietoa ja palautetta kerättiin radan ja infrastruktuurin kehittämistä varten.

– Meillä oli MotoGP:n kanssa turvallisuuteen liittyvät testit, jonka lisäksi tehdastallit halusivat testata tiettyjä asetuksia ja välityksiä. 

– Rengasvalmistaja Michelin testasi, millaisia renkaita täällä tullaan käyttämään, sillä merkkitoimittajia on vain yksi. Radan turvallisuuteen liittyvissä asioissa selvitettiin aitoja, kanttareita ja turva-alueita. Kävimme läpi, että ne ovat sellaiset kuin säännöissä on määrätty, Pohjola sanoo.

Pohjolan mukaan radassa itsessään ei ole toistaiseksi ilmennyt kehitettävää.

– FIA:n (kansainvälinen autourheiluliitto) ja FIM:n (kansainvälinen moottoripyöräilyliitto) yhteinen ratakomissio kokoontuu syksyllä ja käy läpi kaikki radat, missä arvokilpailuja ajetaan. Jos sieltä tulee jotain terveisiä, sen mukaan toimitaan, Pohjola sanoo.

– Kyse on lähinnä turva-alueiden ja kanttareiden päällystämisestä, tarvitaanko esimerkiksi turva-alueella lisää asvalttia. Rataan ei muutoksia tehdä, sillä se on pitänyt tehdä ylhäältä annettujen piirrustusten mukaan.

– Varikkorakennuksen rakentaminen on jo jatkunut. Syyskuussa jatketaan muun infran rakentamista ja rata-alueiden nurmetuksia, Pohjola kuvailee.

Päätös Suomen osakilpailusta vaatii vielä kansainvällisen moottoripyöräilyliiton FIM:n vahvistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat