Maailmanmestari Kalle Rovanperä sai heti pitkän halauksen isältään – näillä sanoilla Harri Rovanperä onnitteli poikaansa

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ottivat ilon irti maailmanmestaruudestaan jo ennen kuin he pysähtyivät viimeisen erikoiskokeen maaliin.

Rovanperän ja kartanlukija Halttusen ensimmäinen MM-titteli varmistui, kun he ajoivat voittoon sunnuntaina päättyneessä Uuden-Seelannin MM-rallissa. Toyotan suomalaiskaksikko päätti urakkansa ajamalla pohja-ajan kisan päättäneelle Power Stage -erikoiskokeelle.

Riemu repesi autossa, kun tilanne selvisi Halttuselle ja Rovanperälle.

– Jes! Jes! Hyvä jätkä, perkele! Maailmanmestareita, Halttunen karjui Toyota GR Yaris Rally1 -auton kabiinissa.

Päätöspätkän maalissa historian nuorin rallin maailmanmestari Rovanperä sai ensimmäiset onnittelut isältään Harrilta.

– Maailmanmestari. Huikeeta! Jumalauta, isä sanoi 22-vuotiaalle pojalleen.

Tämän jälkeen Halttunen kävi paiskaamassa kättä Rovanperä seniorin kanssa.

– Perkele, Harri, me tehtiin se!

Rovanperä ja Halttunen pääsivät ruiskuttamaan kuohujuomaa mestaruuden kunniaksi heti päätöspätkän jälkeen. Halttunen oli onnensa kukkuloilla juhlahumussa.

– Aivan älyttömän hieno tilanne. Tämä on enemmän kuin unelmien täyttymys, Halttunen iloitsi MTV Urheilulle.

– En ole koskaan osannut unelmoida tällaisesta. Aivan sairaan hienoa. Olen kiitollinen, että saan olla tässä tilanteessa.

Halttunen aloitti Rovanperän kartanlukijana vuonna 2017. Kaksi vuotta myöhemmin he saavuttivat ensimmäisen tittelinsä rallin MM-sarjassa, WRC2 Pro -luokan mestaruuden.

Toyotan tehdastiimiin suomalaispari pääsi kaudeksi 2020, ja nyt he ovat rallin maailmanmestareita.

– Tämä on aika iso helpotus hienon kauden päätteeksi. Viimein olemme tässä. Isot kiitokset tallille. He tekivät tämän raketin: nopean ja luotettavan auton. Vaikeista kisoista huolimatta luotimme itseemme. Kiitokset tallille niin tehtaalle kuin Japaniin. Yhteistyökumppanit ja ystävät, jotka olette olleet mukana alusta asti: te olette tärkeimpiä, että voi ylipäätään aloittaa rallin, Rovanperä kertasi tuntojaan viimeisen ek:n maalissa ja jatkoi vielä suomen kielellä:

– Äidille terveisiä kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja