Mainos

Kylmääviä yksityiskohtia julki, jättitutkinta käynnissä: Kuka murhasi pidetyn miljardööripariskunnan?

0:29

Kun kiinteistövälittäjä löysi miljardööri Barry Shermanin ja hänen vaimonsa Honey Shermanin hirtettyinä luksustalostaan, ei kukaan pariskunnan läheisistä uskonut alkuperäiseen itsemurhateoriaan. Eilen Kanadan poliisi viimein vahvisti, että kuolemaa tutkitaan murhana.

Pariskunta löydettiin kuolleena luksustalostaan joulukuun puolivälissä. Heidät olivat kuristuneet ja kiinni kaiteessa asunnon uima-altaan edustalla, perheen ystäviin kuulunut henkilö kertoi Reutersille. Myös poliisi vahvisti tekotavan.

The Star -lehden mukaan vahvistus murhaepäillyille tuli toisessa ruumiinavauksessa, jossa kiinnitettiin huomiota merkkeihin molempien ranteissa. Niiden perusteella on päätelty, että pariskuntaa pidettiin sidottuina ennen kuolemaa, lehden saamat tiedot kertovat.

Rikospaikalta ei ole kuitenkaan löydetty narua tai köyttä.

The Starin saamien tietojen mukaan pariskunta oli löydettäessä puoli-istuvassa asennossa. Molemmilla oli kaulan ympärillä miesten vyö, jonka kiristäminen on tapahtunut todennäköisesti jonkun ulkopuolisen tai ulkopuolisten toimesta. Myös nämä tiedot puoltavat käsitystä murhasta itsemurhan sijaan.

Poliisi ei ole kertonut, epäileekö se, että ruumiit olisi kuljetettu löytöpaikalle myöhemmin vai onko pariskunta tapettu altaan reunalla. Tiedossa on, että Honey Sherman oli yhteydessä ystäviinsä keskiviikkona 13. joulukuuta, ja heidät löydettiin kuolleina perjantaina 15. joulukuuta.

Tunnettu hyväntekijä ja ystävällinen liikemies

Lääkejätti Apotexin perustaja Barry Sherman oli yksi Kanadan rikkaimmista miehistä. Hänellä oli ystäviä ja liikekumppaneita ympäri maailmaa. Honey-vaimo oli tunnettu hyväntekeväisyystyöstään, ja hän teki paljon yhteisön hyväksi vapaa-ajallaan. 

Poliisi on käynnistänyt nyt mittavat tutkimukset saadakseen selville, kuka tai ketkä olivat pidetyn pariskunnan vihollisia. The Star -lehden mukaan poliisi on tekemässä satoja haastatteluita, kotietsintöjä sekä tutkimuksia pariskunnan matkapuhelimien ja tietokoneiden uumeniin saadakseen tekijän selville. Myös Apotexin pääkonttorilta on pyydetty tietoja.

Poliisi ei usko, että pariskunta joutui sattumanvaraisen hyökkäyksen kohteeksi. 

Pariskunnan läheiset kertovat The Starille olevansa sekä surullisia että raivoissaan poliisin vahvistamasta murhatutkinnasta. 

– Joku alhainen saasta, joku murhanhimoinen roska tuhosi sellaisen henkilön, jossa oli niin paljon hyvää, kuvailee Frank D'Angelo, torontolainen liikemies. Hän tunsi Barry Shermanin 17 vuoden ajalta.

Hän kuvailee molempia Shermaneja auttavaisiksi ja ystävällisiksi ihmisiksi.

– Hän oli kaveri, joka sai minut aina rauhottumaan. Hän oli kamomillateeni, D'Angelo sanoo.

Yksityinen tiimi poliisin tukena

Perheenjäsenet ovat palkanneet myös yksityisen tiimin tutkimaan tapahtunutta. Julkaisemassaan tiedotteessa he sanovat antavansa täyden tuen poliisin tutkimuksille. 

Poliisi on kuvaillut tutkimusten olevan haasteellisia. Jo nyt viranomaiset ovat käyttäneet tuhansia tunteja tapauksen parissa. Rikospaikka on ollut eristettynä kuuden viikon ajan, ja he ovat saaneet lausuntoja jo yli sadalta todistajalta. Pariskunnan kodista on viety laatikoittain tavaroita tutkittavaksi.

Turvakameratallenteita on kerätty valtava määrä, ja etsintälupia on haettu kymmeniä. Poliisi ei vielä paljasta, onko tutkimuksissa selvinnyt mitään.

Pariskunta oli hiljattain laittanut luksuskotinsa myyntiin. Poliisin mukaan talosta ei ole löytynyt merkkejä murtautumisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.