"Kyllä se riipaisee syvältä" – Lauri Marjamäki ruotii arvokisojen armottomuutta

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki palaa pettymykseen päättyneeseen Pyeongchangin olympiaturnaukseen ja ruotii avoimesti arvokisojen armotonta turnausformaattia.

Marjamäkeä jäi harmittamaan Pyeongchangissa puolivälierien niukka 0–1-tappio Kanadalle, sillä hänen kokemansa mukaan kaikki meni Leijonilta siihen asti "enemmän kuin hienosti". 

– Joskus Suomi on aikaisemminkin hävinnyt Kanadalle. 1–0, tiukin mahdollinen tappio ja kuitenkin kaikki oli mahdollista. Enemmän siinä on harmi joukkueen puolesta. On niin valtava määrä tekijöitä, jotka ovat tehneet kaikkensa sen eteen, Marjamäki sanoo MTV Sportille.

Marjamäki on luotsannut päävalmentajakaudellaan Leijonia kolmessa arvoturnauksessa: World Cup 2016 päättyi alkulohkopettymykseen, viime kevään MM-kisat monien vaikeuksien jälkeen neljänteen sijaan ja tämän talven olympialaiset puolivälieräputoamiseen. Marjamäki on saanut aitiopaikalta kokea, miten pienestä kaikki on arvokisoissa lopulta kiinni.

– Formaatti on aina MM-kisoissa ja olympialaisissa tällainen. Yksi ottelu määrittää paljon, tuleeko turnauksesta hyvä, vai onko se sitten vähän pettymys. Nyt (Pyeongchangissa) lopputulos oli pettymys, ja tietenkin pettymys tulee odotusarvoista. Minusta meillä oli kaikki edellytykset menestyä. Kaikilla muillakin joukkueilla oli, kuten huomattiin Saksasta (hopeajoukkue) ja muista, jotka menivät loppuun asti.

Marjamäki näkee arvoturnausten järjestelmässä lopulta sekä hyvät että karummat puolet.

– Toisaalta tämä on hienoa. Kun siihen paneutuu, tekee kaikkensa niin hyvin kuin mahdollista, ja kun lopputulos ei ole sellainen (hyvä), kyllä se riipaisee syvältä. Sitä käydään ensin joukkueen kanssa läpi ja ollaan yhdessä. Se tässä joukkueurheilussa on kivointa, Marjamäki sanoo.

Miten Marjamäki kävi tuota pettymystä olympialaisten jälkeen läpi? Entä millä mielin hän päättää pestinsä Leijonien peräsimessä tänä keväänä MM-kisoissa ennen siirtymistään Jokerien ruoriin? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat