Leijonat-valmentajalta hurjalta kuulostava ilmoitus: "1.6. työkkärin kassalle"

Kiekkoraati: Ari Vallin purkaa Leijonien MM-pettymyksen taustat – "iso kapteeni" jätti jäähyväiset 10:12
Kiekkoraati: Ari Vallin purkaa Leijonien MM-pettymyksen taustat – "iso kapteeni" jätti jäähyväiset

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen eli Leijonien taival päättyi tämän kevään MM-kisoissa, kun Kanada oli parempi torstain puolivälieräottelussa. Samalla Suomen usean vuoden mittainen menestysputki päättyi. Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner toi esiin sangen hurjalta kuulostavan suunnitelman: kesäkuun alussa hän astelee TE-toimistoon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Manner, 48, on ollut mukana Leijonien kahdessa MM- ja viime kevään olympiakultajoukkueissa. Hän on päässyt aistimaan aivan lähietäisyydeltä jotain suurta ja mahtavaa.

Torstaina eteen tuli toisenlainen hetki: pettymys. Leijonilta odotettiin jälleen menestystä, mutta nyt sitä ei tullut.

Kanada oli parempi puolivälieräottelussa lukemin 4–1.

– Apuvalmentajana tappioiden sietäminen on vähän helpompaa kuin päävalmentajana, koska silloin sitä kantaa koko taakkaa harteillaan. Siinä on helppo sortua sellaiseen itsekriittisyyteen ja jopa marttyyrimäisyyteen. Eli uhriutua, niin kuin minulla on ollut vähän tapana toimia. Siinä menee sitten hetki aikaa ja jos niistä tilanteista haluaa oppia, niin sitä oppii. Ottaa palautetta vastaan, katsoo kaikkea nöyrästi läpi ja laittaa asioita perspektiiviin. Kuinka onnekas ihminen sitä on, kun saa tehdä tällaista ammattia, missä kolikolla on molemmat puolensa. Olen saanut olla aika makeissa voitoissa mukana, mutta totta kai ammattilaisurheiluun kuuluu se, että välillä tulee myös katkeria tappioita, Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner pyörittelee MTV Urheilulle.

Mannerin mukaan tappion hetkellä on kaksi vaihtoehtoa. Joko voi vaipua katkeruuteen tai voi valita mallin, missä katsoo eteenpäin ja yrittää oppia.

– Olen valinnut tuon jälkimmäisen. Jatkan sinnikkäästi tämän lajin parissa aina hautaan asti ja yritän kehittää koko ajan itseäni. Se saattaa tapahtua vähän eri rooleissa jossain vaiheessa, Manner kuvailee.

Manner viittaa henkilökohtaiseen tilanteeseensa. Hän sai potkut SHL-seura Brynäsin päävalmentajan paikalta alkukeväästä.

Miten Manner reagoi nyt tähän?

Huumorilla.

– 1.6. työkkärin (TE-toimiston) kassalle! Manner ilmoitti hymyn kera.

Sitä ennen hän aikoo nauttia MM-kisojen loppumatkan käänteistä. Manner jakaa isolla kädellä arvostusta Latvian, eli turnauksen yllättäjämaan suuntaan.

Latvia kaatoi puolivälierissä Ruotsin ja eteni ensimmäistä kertaa MM-kisatasolla neljän parhaan joukkoon.

– Hieno tarina, ei voi muuta kuin hattua nostaa päästä. Hurmos saapuu nyt Tampereelle. Olemme kokeneet tuon saman tänä vuonna ja esimerkiksi keväällä 2019 Bratislavassa. Saksa oli myös hieno yllätys. Toivottavasti joku kumpi heistä pystyisi horjuttamaan noita Pohjois-Amerikan kovia jengejä. Makeita matseja edessä. Lähteekö Kanada taas finaaliin vai horjuttaako joku sen pois. Isoja kysymyksiä, Manner pohdiskelee.

Lue myös:

    Uusimmat