Kyllä, myös oman perheensä saa "hylätä" – näin asetat päsmäröiville sukulaisille rajat

Nämä merkit paljastavat, että sinusta todellakin on tullut aivan kuin äitisi! 1:10
Oletko jo käyttänyt lausetta "minun nuoruudessani..."? Nämä surkuhupaisat merkit paljastavat, että sinusta todellakin on tullut aivan kuin äitisi!

Kun ihminen syyllistetään tekemään jotakin epämieluisaa, hän alkaa lopulta kantaa kaunaa. Näin asetat rajat sukulaisillesi!

Suurimmalla osalla meistä on sukulainen, jonka kanssa välit eivät ole lämpimät – tai edes hyvät. Rajojen asettaminen suvun kanssa onkin tärkeää, sillä sukulaisuussuhde ei oikeuta millaista käytöstä tahansa.

Huffington Post listasi tavat, joilla kanssakäyntiä vaikean ihmisen kanssa voi rajoittaa.

– Kun toinen ihminen kertoo jatkuvasti, että sinun täytyisi käyttäytyä tai toimia tietyllä tavalla, se on kuluttavaa, Julia Ries kirjoittaa.

"Negatiiviset tunteet kasaantuvat ja kasaantuvat"

Kun ihminen syyllistetään tekemään jotakin epämieluisaa, hän alkaa lopulta kantaa kaunaa. Tämä johtaa vihan tunteisiin, kiukkuun ja riitoihin.

– Muiden ihmisten tarpeiden ja toiveiden tasapainottaminen omiensa kanssa on taistelua, joka voi aiheuttaa valtavia määriä syyllisyyttä ja kaunaa. Ilman terveitä rajoja, jotka sanovat suoraan "hei, lopeta, tämä tekee oloni todella epämiellyttäväksi", negatiiviset tunteet kasaantuvat ja kasaantuvat, kunnes et kestä enää.

Moni kuitenkin välttelee aihetta, vaikka se on pahinta, mitä tilanteelle voi tehdä: vaikean asian hautaaminen sabotoi suhdetta lisää.

Näin asetat rajat

Aluksi olisi tärkeää katsoa peiliin. Kun ymmärrät, mikä on ongelmana, on aika määritellä, minkä tulee muuttua. Kompromissin tekeminen on tärkeää, sillä päätöksiä ei voi vain runnoa läpi yksin.

  1. Puhu perheellesi. Ole avoin ja tee yhteistyötä
  2. Älä vähättele muiden tunteita, sillä vaikka sinua olisi loukattu, tilanne on myös muille hankala. Huomaa, että osa ihmisistä voi ottaa rajat ja niiden asettamisen hyvin henkilökohtaisesti!
  3. Selitä omat toiveesi selkeästi. Ei vihjeitä, vaan suoraa puhetta.
  4. Tarjoa tapaa jatkaa elämää: "En ehdi tehdä asiaa X joka viikko, mutta kerran kuussa sopisi hyvin, mitä sinä ajattelet?".

Parasta toki olisi, että perhe ymmärtäisi heille asetetut rajat ja haluaisi heti tehdä yhteistyötä. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista.

– Loppujen lopuksi sinun täytyy tehdä, kuten sinusta tuntuu oikealta. Ole myötätuntoinen, mutta luota aina sisimpääsi, Julia kirjoittaa.

Lähde: Huffpost.com

Lue myös:

    Uusimmat